07.06.2021

Коалиция ГЕРБ-СДС в Добрич се регистрира за изборите, двама младежи влизат в листата

Двама представители на младежките организации на ГЕРБ в Каварна и Балчик влизат в листата на ГЕРБ-СДС за област Добрич. Новите кандидати за народни представители спрямо вота на 4 април са общо четирима. Другите двама нови са юрист и учител. Листата на коалицията, която отново е с 12 имена, беше регистрирана от областния координатор Деница Сачева и ръководителя на общинската структура на ГЕРБ Красимир Николов. "Промените в нея са продиктувани от желанието ни да дадем път и възможност за развитие на млади хора и младежките структури на партията. Това е един от уроците, които научихме от предходните избори – младите искат да бъдат чувани, да предлагат различни решения", посочи Деница Сачева и допълни, че ГЕРБ-СДС няма да ползва негативни тактики в кампанията, а ще предлага идеи.

Единият от младежите в листата – 27-годишният Ростислав Милков, е завършил специалност "Корабоводене" във Висшето военоморско училище във Варна. Стефан Стефанов, който е на 31г., пък е бакалавър по защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи от Националния военен университет във Велико Търново. От квотата на СДС влиза педагогът Дочка Христова, която преподава в начален етап в СУ "Св. Климент Охридски" в Добрич. Освен нея в листата има още трима учители – Нефизе Кадир, Галин Костадинов и бившия заместник-областен управител Живко Желязков. Ново попълнение е и юристът Стоян Стоянов, който е от гражданската квота на ГЕРБ. Ето и пълната листа:

1.      Деница Евгениева Сачева – социален педагог 2.      Красимир Христов Николов – софтуерен специалист 3.      Живко Николов Желязков – Педагог 4.      Стоян Колев Стоянов – юрист 5.      Дочка Димитрова Христова – педагог 6.      Радослав Добрев Йорданов –земеделски производител 7.      Ростислав Николов Милков – инженер  8.      Стефан Иванов Стефанов – специалист по защита на населението от бедствия и аварии  9.      Иван Димитров Иванов – икономист 10.     Нефизе Джелил Кадир – педагог 11.     Иван Веселинов Иванов – агроном 12.     Галин Иванов Костадинов – учител и спортист

 

< Назад