24.10.2021

Коалиция ГЕРБ-СДС разговаря с бургазлии на открита приемна до Часовника

Как коалиция ГЕРБ-СДС ще овладее хаоса в държавата, по какъв начин ще се бори с кризата в енергийния и здравния сектор, какви са бъдещите проекти за област Бургас? Тези и други актуални теми бяха разисквани на откритата приемна на партията в морския град. По традиция тя се намира до Часовника – любимо място за срещи на бургазлии.

Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС всеки ден очакват жителите на Бургас на шатрата, за да чуят техните въпроси и да представят националните и регионалните приоритети от програмата за управление.

„Хората са уморени от тази безтегловност в държавата, от липсата на стабилност и сигурност. Свидетели сме на отказ от носене на отговорност от страна на служебния кабинет по всякакви кризисни въпроси. Само обединени можем да преодолеем хаоса, в който се намираме. Ангажиментите ни към българските граждани ни мотивират да работим още повече. Заложили сме минималната работна заплата от 1000 лв. и средната от 2000 лв. Средната учителска заплата да стане 2500 лв., а на университетските преподаватели – 3000 лв. Не сме забравили и лекарите - средното брутно месечно възнаграждение на лекар в края на мандата да достигне размера на 3 средни брутни работни заплати в публичния сектор. Няма да увеличаваме данъци и ще запазим настоящия данъчен модел. Ще настояваме за актуализация на пенсиите на всяка година, така че средната пенсия да достигне 750 лв“, коментираха кандидатите от листата на ГЕРБ-СДС в Бургас при разговорите си с жителите на града.

 

< Назад