17.01.2020

Кметът на район „Аспарухово” Ивайло Маринов: Предстои ремонт на пътя за „Галата”

„Продължаваме да развиваме инфраструктурата на „Аспарухово”. След като бяха обновени основните пътни артерии в района като „Мара Тасева”, „Народни будители”, „Кирил и Методий” и „Първи май”, усилията ни ще бъдат насочени към ремонти по малките улици. Сред приоритетите ни е и ремонт на пътя за „Галата”, коментира кметът на варненския район „Аспарухово” Ивайло Маринов пред членове на младежката организация на ГЕРБ. Той откликна на поканата им за среща и в отговор на интереса на младежите към перспективите за развитие на района ги запозна с проектите, които в момента се реализират там.

„Имаме подкрепата на Община Варна в лицето на кмета Иван Портних и това ни дава увереност, че ударните темпове на работа ще се запазят. Хората очакват обновяването на малките улици и междублоковите пространства да продължи, да се изграждат нови паркинги и градинки, нови детски и спортни площадки. Последователно работим за увеличаване на паркоместата. До края на месеца трябва да бъдат готови нови 25 – на ул. „Балкапан”, за които поехме ангажимент по време на предизборната кампания”, отчете Ивайло Маринов.

„Аспарухово” е важна част от амбициозната цел градът ни да се отвори към морето. На територията на района се намират рибарско пристанище „Карантината”, където текат реконструкция и модернизация, както и рибарско пристанище „Варна”, чието управление общината пое от правителството, за да разшири дейността му. Работим активно за възобновяване на транспортната връзка по море – между Морска гара и „Аспарухово”, която има и потенциал да бъде чудесна туристическа атракция”, отбеляза още районният кмет. Сред приоритетите за „Аспарухово” той открои и развитието на парка, така че да се превърна във втора Морска градина на Варна и още по-привлекателно място за отдих и спорт.

По време на срещата младежите поставиха редица въпроси и споделиха предложения. Ивайло Маринов им благодари за интереса и градивното отношение към случващото се в града и ги поздрави за активната гражданска позиция.

 

< Назад