18.07.2020

Караянчева в Първомай: Когато прожекторите осветят президентството има проблем, а когато осветят управляващите – няма проблем

Румен Радев отдавна не е моят президент. Вместо да насърчава мирът и единството, той целенасочено години наред разделя обществото. Вика „мафия“, но не посочва конкретни лица. Държавният глава разполага с информация от службите. Нека да предостави на съдебните органи данни в такъв случай. Опасявам се, че президентът само говори. Аз лично не се сещам с кое негово действие в интерес на народа ще го запомня. Защо когато прожекторите осветят президентството има проблем, а когато осветят управляващите – няма проблем? Това заяви в Първомай членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и председател на Народното събрание Цвета Караячнева. Там тя се срещна с членове и симпатизанти на ГЕРБ от общината, както и от Асеновград и Садово. На градския площад бяха също областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев и депутатът ген. Константин Попов.

„Не можеш да си политик, а да се страхуваш да излезеш сред хората. Да чуеш тяхната критика. С изненада научих, че по време на вчерашните си визити при вида на протестиращи президентът Радев се отказал от намерението си да рецитира пред медиите критични слова, а дори си е тръгнал преждевременно за среща с американския посланик – каквато в крайна сметка не е имало. Ние не се страхуваме от недоволството на хората, защото то може да ти посочи къде бъркаш и да ти даде шанс да станеш по-добър. Политика не се прави само на жълтите павета“, обясни председателят на парламента.

„Категорично мога да заявя, че ще чуем всички справедливи искания на хората. Това обаче не важни за платените провокатори и за неуспелите политически фигури, които яхват протестите за лична изгода. Чуваме призивите за оставка. Но по данни на социологическите агенции ГЕРБ продължава убедително да е първа политическа сила. Отново ще спечелим и ще съставим кабинет, но ще сме загубили страшно ценно време, тъй като сме в криза и се изискват действия всеки ден“, каза Караянчева.

„Макар и вече Радев да е готов със състава на нов служебен кабинет - не е моментът да се откажем. Тръпки ме побиват, като се сетя за миналия служебен кабинет или за правителството на Орешарски. Затова сега ще заложим на диалога като инструмент за потушаване на напрежението“, съобщи членът на ИК на ГЕРБ.

Караянчева изтъкна философията на правителството на Бойко Борисов да не дели населените места по партиен признак. „Състезаваме се само по време на избори. После всички живеем заедно и разчитаме на местната и централната власт да ни осигурят модерна среда. Първомай е добър пример за това. Кметът не е от ГЕРБ, но държавата отпуска пари за различни проекти. Тук е важен и приносът на разумната фискална политика на кабинета и добрата събираемост на приходите, благодарение на които могат да се отпускат допълнителни средства за регионите“, уточни председателят на Народното събрание.

Генерал Константин Попов бе категоричен, че през задаващите се тежки времена можем да преминем само единни, ръка за ръка, а не с вдигнати юмруци. „Правителството помага, защото вижда нуждите на хората. Градеж с лоши чувства не се прави. Храмове и пътища с лоши чувства не се строят“, завърши той.

 

< Назад