19.09.2014

Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ за 25 МИР се срещнаха със Съюза на многодетните семейства

Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ за 25 МИР Снежана Дукова, Светла Николова и областният координатор на ПП ГЕРБ за 25 МИР Таня Георгиева проведоха среща с председателя на Съюза на многодетните семейства Иванка Иванова. На срещата бяха обсъдени проблемите, с които многодетните семейства се сблъскват и липсата на семейна политика, която да предоставя възможност на родителите да имат толкова деца, колкото желаят, като по този начин се увеличава и процентът на раждаемост.

„Предвид настоящото демографско положение в страната е изключително важно да се изготвят адекватни политики и стратегии, които да подкрепят многодетните семейства. Демографската криза е сериозен проблем в България и затова ще бъде приоритет в социалната и икономическа политика на ПП ГЕРБ“, заяви кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ за 25 Снежана Дукова. Според нея асоциациите, представляващи семействата, следва да бъдат приобщени към изготвянето на семейните политики. „Поемаме тази отговорност да имаме съвместни законодателни инициативи и обща програма за грижа към децата със Съюза на многодетните семейства в България. Грижата към семействата и децата трябва да се превърне в национална политика“, категорична бе Снежана Дукова.

Председателят на Съюза на многодетните семейства Иванка Иванова подчерта, че ГЕРБ е политическа сила, която работи по проблемите на децата и семействата и припознава тези ценности в своята програма. Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ за 25 МИР съобщиха, че ГЕРБ като отговорна партия ще подкрепи всички инициативи в подкрепа на многодетните семейства. Те бяха категорични, че адаптираната и трайна семейна политика е фактор за устойчиво развитие.

< Назад