13.03.2017

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Перник разговаряха с работещите в пернишка фирма

Повишаването на доходите са важен акцент в програмата на ГЕРБ. Ангажиментът, който поемаме в рамките на следващия управленски мандат на партията, е 650 минимална работна заплата и средна работна заплата минимум 1 500 лева. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-Перник Красимир Велчев в разговор със работещи в пернишка фирма.

„За последните две години минималната заплата нарасна са 10% и считаме, че с прозрачен механизъм, договорен между работодатели и синдикати, ще гарантира доходите на всички хора в България“, каза още водачът на листата на ГЕРБ. Той обясни, че независимо от това, че в България през последните месеци има рекорден спад на безработицата, ГЕРБ поставя акцент и върху младежката безработица, дълготрайно безработните и хората, които трябва да бъдат интегрирани на пазара на труда.

„За нас от политическа партия ГЕРБ е ясно какво означава да има стабилност. Нужна е стабилност за работодателите-хората, които са инвестирали много пари и време, теглили са кредити, за да създадат работни места.  В бизнеса резултатите трябва да бъдат видими още в края на работния ден, седмица, месец. В политиката, една година работа понякога води само до една малка стъпка напред. Това е разликата между бизнеса и политиката“, заяви втората в листата с кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ Ирена Соколова. Тя беше категорична, че, за да отговаряме на необходимостта на работодателите от квалифицирана работна ръка, е нужно да бъде заздравена връзката между образованието и  бизнеса чрез развитие на дуалното професионално обучение.

 

 

< Назад