11.09.2014

Кандидати за народни представители от ГЕРБ - Шумен се срещнаха с майки на малки деца

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ - Шумен Любомир Христов, Донка Иванова и д-р Стоян Тодоров проведоха среща - дискусия с майки на малки деца на която бяха обсъдени редица въпроси свързани със лошите градски условия за спорт на най-малките.

Майките споделиха, че няма отопление в спортните зали в града, ученическият стадион се намира в окаяно състояние, което може да доведе до сериозни травми на децата спортуващи там. Беше изразено възмущение от безотговорното отношение на общинските власти, които не правят нищо за да могат децата на Шумен да спортуват в нормални условия. Отговарящите на нормативните изисквания детските площадки са твърде малко, което принуждава децата да играят на улицата, с риск за техния живот. Според майките най-тежко ставало през зимния период, когато липсвали елементарни условия за игра на децата, тъй като в града нямало нито една закрита детска площадка.

"През последните години наблюдаваме липса на загриженост от страна на общинските власти за подобряване условията за игра и забавление на децата в ранна възраст. Няма как с изграждането на няколко детски площадки, предимно в централната част на Шумен, да се твърди, че проблемът с подходящи места за игра на децата е решен. Трябва адекватна политика от страна на общинските власти, каквато за съжаление липсва. По - големият проблем се състои в това, че огромна част от децата в Шуменска област целенасочено бяха пренебрегнати от правителството на Пламен Орешарски. Ще припомня, че в началото на април тази година бяха отпуснати над 800 хил. лв. за изграждането на спортна инфраструктура и площадки за игра в няколко села на областта, управлявани от представители на Движението за права и свободи. Никакви средства не бяха отделени не само за нуждите на шуменските деца, но и за тези от останалите общини, които нямат късмета да бъдат управлявани от кметове на ДПС. При управлението на кабинета "Борисов" беше немислимо да се допусне подобна несправедливост. Решението на подобни проблеми се крие в наличието на добра връзка и партньорство между централната и местната власт", заяви Донка Иванова.

< Назад