19.02.2017

Кандидати за народни представители от ГЕРБ и членове на ГЕРБ-Карлово отбелязаха 144 години от обесването на Васил Левски

На възпоменателната церемония на площад“Васил Левски“ в Карлово присъстваха кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-Пловдив област ген. Константин Попов, който е и водач на листата, Данка Зидарова-Люртова, областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Розалин Петков, членове на общинската организация на ГЕРБ-Карлово. На едноименния площад на официална церемония бе отбелязана 144 годишнина от обесването на Апостола на свободата. Присъстващите отдадоха своята почит и сведоха глави в памет на най-великия българин, борил се за свободата на страната ни.

Честването на годишнината ще продължи и на 19 февруари. В храма „Света Богородица“ ще бъде отслужена архиерейска света литургия и панихида в памет на Дякона. От 19 часа е възпоменателният митинг-поклонение, на който ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметниците на Васил Левски и неговата майка Гина Кунчева в родната им къща.

< Назад