09.09.2014

Кандидати за депутати от ГЕРБ Стара Загора и доброволци помагат на пострадалите от наводненията

Над 50 души от старозагорската организация на ГЕРБ, начело с водача на листата с кандидати за депутати Лиляна Павлова, започнаха разчистване на домовете в пострадалото от наводненията село Странско, община Димитровград. В кампанията се включиха голяма част от кандидатите за народни представители от ГЕРБ, членове на младежката структура на партията, общински съветници и доброволци от Стара Загора, Хасково, Кърджали, Димитровград. Преди ден ръководството на ГЕРБ взе решение да отпусне 100 хил. лв. за бедстващите населени места, както и всички над 470 кандидати за депутати да се включат в подпомагането на хората от пострадалите региони.

Още в първите часове на деня в Странско бяха почистени над 10 къщи, чиито първи етажи бяха наводнени. Изнася се покъщнина и техника от най-пострадалите домове, ринат се дворове напълно унищожени от стихията. След скъсана дига на язовир, най-пострадали са къщите в най-ниската част на селото. Унищожена е и реколтата, като нивите засети с бамя – основен поминък в района, са наводнени. Доброволците ще продължат работата на терен през целия ден.
Водачът на листата на ГЕРБ в Стара Загора Лиляна Павлова, заедно с кандидатите за депутати Пламен Йорданов и Маноил Манев посетиха и засегнатото чирпанско село Димитриево където моста е почти унищожен. Скоро трябва да станат ясни и резултатите от питейната вода, която по всяка вероятност е негодна за пиене. През днешния ден екипът на ГЕРБ ще отиде на място и в старозагорското село Михайлово, за да види на място от какво хората имат нужда, за да бъде помощта ефективна през следващите дни.

 

< Назад