23.10.2021

Kандидати от ГЕРБ-СДС в София поднесоха венци и цветя пред мавзолея на Княз Александър I Батенберг

Kандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в София поднесоха венци и цветя пред мавзолея на Княз Александър I Батенберг.

„Първият владетел на Третото Българско Царство  Княз Александър I Български е един от тези крупни следосвобожденски държавници, които Симеон Радев с право нарича строителите на съвременна България“, каза кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Любомир Талев. Той уточни, че по негово време са положени темелите на съвременната българска държавност, създадени са редица институции като Българската Народна Банка, Сметната палата и Статистическото бюро, които съществуват и до днес.

Според Талев българите отново са изправени пред избор между държавното строителство и хаоса и разрухата. „Принудени сме да избираме между разединителите с техните размахани юмруци и националното обединение. Във всеки свой миг на престола Княз Александър I отстоява българския национален интерес и независимост срещу домогванията на великите сили - нещо, което ни е особено нужно и в днешния глобален свят“, завърши Любомир Талев, който е и организатор на поклонението.

Поклонението по повод предстоящата годишнина от кончината на първия български княз след Освобождението на България бе уважено от кандидати от  листата на ГЕРБ-СДС-София, общественици, представители на младежката и женската организация на партията.

< Назад