25.09.2014

Кандидатът за народен представител от 24-ти МИР Веселин Вучков: ГЕРБ поставя акцент върху справянето с бедствия и аварии, за да не се стига повече до критичните ситуации

Само в нашата управленска програма откривам създаването на доброволни формирования на територията на цялата страна и близо 300 общини. Доброволните формирования са важни, когато трябва конкретна реакция при природни бедствия или производствени аварии. Това каза кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ за 24 МИР Веселин Вучков на открита приемна за граждани в столичния парк “Заимов”. Вучков заяви, че ГЕРБ поема ангажимент да бъдат формирани и подбрани на територията на всички общини в страната доброволчески отряди, които да бъдат обучени по специална програма в Академията на МВР. “Важно е да са снабдени от държавата и общините с елементарни спасителни средства и да бъдат в постоянен режим на готовност до края на 2015 г. Това сме го взели като приоритет”, обясни още кандидатът за народен представител от ГЕРБ-София.

Веселин Вучков обясни, че в програмата на ГЕРБ се поставя акцент и върху справянето с бедствия и аварии, за да не се стига повече до критичните ситуации, на които бяхме свидетели в последните месеци. “Първата стъпка, която ще предприемем е незабавна реакция при наводнения и земетресения, която най-вече е ангажимент на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Искам да напомня, чрез през 2009 г. Гражданска защита беше обединена с Пожарната. Това ние го инициирахме в предишната ни предизборна програма и мисля, че е едно положително решение, за да няма дублиране на функции и нездравословна конкуренция между двете системи”, коментира канидатът за народен представител от ПП ГЕРБ за 24 МИР.

“Обяснявам на хората, че в момента тече мащабно превъоръжаване на цялата Пожарна служба. Това е нещо, непознато в нашата история. Още през 2012 г. успяхме да извоюваме по Оперативна програма „Околна среда” към 300 милиона лева, предназначени само за Пожарната. И хората го виждат ежеседмично на територията на цялата страна”, припомни още Веселин Вучков.

По думите му, до края на следващата година „Гражданска защита“ и „Пожарна безопасност“ ще са напълно преоборудвани – с нови автомобили, противопожарни от различен калибър и елементарни спасителни средства.  Вучков подчерта, че в управленската програма на ПП ГЕРБ е записано още, че ще бъдат реализирани идеите за видео наблюдение в големите и по-малките населени места, защото и хората, и полицаите го искат.

< Назад