17.10.2019

Кандидатът за кмет на Радомир от ГЕРБ Пламен Алексиев: В града ще заработи единствен по рода си център за неотложна помощ

"Единствен по рода си център за неотложна помощ ще заработи в Радомир. По този начин няма да е необходимо гражданите от общините Радомир, Земен и Ковачевци да харчат излишни средства за транспорт и да пътуват до София, за да търсят медицинско обслужване. Ще разчитаме на кадри основно от Радомир, като се надяваме със създаването на този център да върнем и много от медицинските специалисти, които сега работят в София. Очаквам този център да вдигне качеството на здравната услуга. Ние сме последователни в действията си и по-малко говорим, а повече действаме”, сподели Пламен Алексиев, кандидат за кмет на Радомир от МК “ГЕРБ-СДС”. Временно изпълняващият длъжността кмет на Радомир Димитър Димитров също е на мнение, че инвестицията ще даде значим тласък на здравеопазването в региона. В момента в Радомир има само едно болнично заведение, което се налага да "покрива" 25 000 души.
В центъра ще работят голям брой лекари – педиатри, семейни терапевти, както и медицински персонал. Той ще разполага с модерна клинична лаборатория и стационар, в който пациентите могат да престояват до 48 часа. Новото звено ще разполага с 3 лекарски кабинети, дневен стационар с 4 легла, манипулационна и лаборатория, която се очаква да работи денонощно. От услугите му ще могат да се възползват и жителите на съседните общини Земен и Ковачевци, както и всеки пациент, който е здравноосигурен.
“Ние не конкурираме спешната помощ, а я допълваме и ще си партнираме с нея, защото центърът ще работи всеки ден след 20 часа, през цялата нощ до 8 часа и 24 часа в почивните и празничните дни. Освен това, към центъра ще функционира и колцентър, на който пациентите могат да си записват час за преглед, като уточнявам, че телефонните обаждания към него ще са безплатни. Това ще повиши неимоверно нивото на здравната услуга”, бяха думите на д-р Бранимир Радуилов, управител на МЦ “Поликлиника България” ЕООД, която е инвеститор на проекта. В звеното от страна на инвеститора са вложени над 200 хил. лв. Д-р Радуилов благодари на кандидата на МК “ГЕРБ-СДС” Пламен Алексиев за кмет на Радомир за приноса му като градоначалник за реализирането на този проект.
“Работя като лекар вече тридесет години и не си спомням такова мащабно строителство в Община Радомир. Тези помещения преди години бяха запустели. Искам да направя разликата между спешна и неотложна помощ, и тя се състои в това, че неотложната помощ не включва животозастрашаващи състояния”, бяха думите на д-р Кирил Ангелов, Председател на комисията по здравеопазване в Общински съвет – Радомир.
“Такива неща се случват изключително рядко, центърът е с модерен европейски вид и с голяма значимост за региона. Докато другите говорят, ние работим”, бяха думите на Светослав Кирилов, Председател на Общински съвет – Радомир.
Центърът се очаква да отвори официално врати до края на тази година. Той ще работи по здравната каса, но определени манипулации ще се заплащат допълнително.

< Назад