17.10.2019

Кандидат-кметът на Перник Вяра Церовска получи силна подкрепа от министри, зам.-министри, народни представители и научната общност

Силна подкрепа получи кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Перник д-р Вяра Церовска.  С думи на благодарност за успешно управление и добро партньорство с правителството и държавните институции се обърнаха днес в Перник министърът на енергетиката Теменужка Петкова, зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, председателят на Комисията по околната среда и водите в 44-то НС Ивелина Василева, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева и проф. Любен Тотев - ректор на Минно-геоложкия университет.

Форумът, организиран от председателя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и дамската организация на ГЕРБ, събра над 200 дами, работещи в различни сфери, които също подкрепиха кандидата на политическа партия ГЕРБ.

Министър Петкова не скри отношението си към работата на кмета Вяра Церовска. „Промяната в облика на Перник е видима за всички нас. За да продължи доброто развитие на общината, нека изберем успешния кмет Вяра Церовска“, сподели тя и представи важните и актуални проекти в областта на енергетиката. Министър Петкова беше категорична, че усилията на правителството за изграждане на стабилен енергиен сектор и стабилна икономика се увенчават с успех, като посочи, че благодарение на доброто сътрудничество между законодателна и изпълнителна власт, България запазва своето стратегическо място на газовата карта на Европа. Тя изтъкна още, че правителството се бори за това да запази  и защити развитието на въгледобива, който е основен източник на електрическа енергия у нас.

„Тук съм по една ясна причина - да подкрепя най-успешния кмет, който Перник е имал досега“. С тези думи се обърна към участниците във форума Ивелина Василева, председател на Комисията по околната среда и водите в 44-то НС.  Тя посочи Перник като добър пример за подреден, зелен и чист град. „Вяра Церовска показа силна местна политика, свързана с опазването на околната среда и регионалното депо. Със здрава ръка подхвана още един важен елемент от общинската дейност -  управлението на отпадъците. Показа как отпадъкът може да бъде третиран като ресурс, така че да не се замърсяват почвите, водата и въздухът“, отбеляза Ивелина Василева. Тя още веднъж потвърди, че скоро Перник ще има своя воден цикъл, който ще реши дългогодишните проблеми, свързани със загубите на водата.

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева беше категорична, че благодарение на усилията на кмета Вяра Церовска няма нито едно училище и детска градина в Перник, които да са закрити или преструктурирани. Напротив, Перник е сред общините с увеличен прием на деца и ученици, което е показател за добро управление.

„Познаваме Ви, обичаме Ви, имаме Ви доверие и Ви подкрепяме“, подчерта Янка Такева.

„Вярвам, че най-лесно се познава кога един кмет си е свършил работата, когато се е погрижил за хората в града си. Вяра Церовска не забравя никого. Община Перник е сред водещите ни партньори в социалната политика. Безработицата тук не е проблем. Реализирани бяха социални проекти на стойност 5 млн. лева“, отбеляза Зорница Русинова и допълни, че когато се  решават проблемите на хората, има смисъл от ежедневните усилия на институциите.

„За един кмет да работят министрите, зам.-министрите, парламентът и научната общност, това е привилегия и показател за добро управление“, категорична беше основният инициатор и организатор на форума и председател на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.

 

< Назад