23.10.2021

Кандидат-депутатите от коалиция ГЕРБ-СДС посрещнаха проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева в Благоевградска област

Кандидатите за президент и вицепрезидент – проф. Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева посетиха Благоевградска област. Те бяха посрещнати от водача на листата за народни представители на ГЕРБ-СДС Росен ѝжелязков, областният координатор на ГЕРБ и евродепутат Андрей Новаков, евродепутатът Асим Адем, областният секретар Даниела Савеклиева, кандидати за депутати от ГЕРБ.

„Недостатъчни са компенсациите, които обеща правителството за бизнеса заради високите цени на тока. Необходимо е подпомагане и на домакинствата, коментира по време на срещите си с хората в Благоевград, Сандански и Кресна кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков. Той отбеляза, че на Европейския съвет в Брюксел не е постигнат консенсус за незабавен общ европейски отговор на страните-членки във връзка с безпрецедентната ситуация в сектор енергетика.

 „Ситуацията с енергетиката и с драстичния скок на цената на тока в нашата държава е критична. Потърпевши са милиони български домакинства, потърпевш е бизнесът, който протестира. Правителството обеща компенсации за небитовите потребители, но трябва да компенсира и битовите потребители“, коментира проф. Герджиков.  

Според него във всички сфери има неща, които обединяват българите.”Всички искаме качествено образование и здравеопазване, повече социални придобивки. Нужен е президент, който да не ни насъсква едни срещу други, а да постави дневния ред на обществото пред политическите сили и те да намерят решения”, каза още кандидатът за президент.

Проф. Герджиков заяви категорично, че се кандидатира, защото иска да прекрати политическата криза. „Трябва да  сложим край на изкуственото разделение, да спрем размахването на юмрук да се умсихваме”, категоричен бе проф. Герджиков.

Кандидатът за вицепрезидент полковник Невяна Митева подчерта, че е свързана с Благоевградска област, защото в Благоевград на плувния басейн преди повече от 30 г. е поставила национален рекорд, който стои все още записан.

Според Невяна Митева ни чака тежка зима и месеци, в които всеки българин ще има нужда от сигурност и спокойствие. „С компромис и разум можем да преодолеем политическата криза и да се възстанови диалогът. Сега имаме нужда да усетим свободата, каквато я помним от първите години на демокрацията, защото в последно време се опитват да ни върнат усещането на страх от преди 30 г. Насаждат ни страх и омраза”, каза Невяна Митева.

„Показваме и доказваме подкрепата си към кандидата за президент Анастас Герджиков. На въпрос какъв трябва да е президентът ни, в Конституцията е записано ясно-да е олицетворение на единството на нацията. Ние виждаме в лицето на ректора на Софийския университет човек, който ще работи именно за това-единството на народа ни”, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевградска област Росен Желязков. Според него в кандидата за вицепрезидент Невяна Митева се вижда тази решителност и борбеност, която, всяка българска жена носи.

„Убеден съм, че като президент Анастас Герджиков ще модерирате разговор за съставяне на правителство,за разлика от сегашния президент, който се изкуши и поиска да бъде единствен и едноличен ръководител на изпълнителната власт”, подчерта Желязков.

Областният координатор на ГЕРБ и евродепутат Андрей Новаков бе категоричен, че правилният избор на 14 ноември е №15 в бюлетината. „Да подкрепим двама души, които подавът ръка, а не вдигат юмрук”, заяви Андрей Новаков.

< Назад