01.10.2014

Кандидат-депутатът от ГЕРБ-Враца Тотю Младенов: Бизнесът ще се развива със средства от европейските програми

Ще възстановим доверието на европейските институции към България и ще подготвим успешното стартиране на програмите от новия период 2014-2020 г. Изключително важно е, за да може европейските средства да влязат в българските предприятия и да освободят финансов ресурс за разширяване на производството, за наемане на нови работници и за повишаване на заплащането. Това каза кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Враца инж. Тотю Младенов, който обсъди възможностите за кандидатстване по оперативни програми на Европейския съюз  с ръководствата и служителите на „Враца – Старт“ и „Инжстрой Калето“.

Бяха обсъдени и възможностите „Враца – Старт“ да кандидатства по програма „Конкурентоспособност“ за ново оборудване, както и по ОП „Човешки ресурси“ за наемане на работници до 29-годишна възраст, квалификация на служителите и заплащане на пътя до работното място. Над 30 нови работни места пък ще бъдат разкрити в оранжерията на Тони Йорданов, която се изгражда в близост до Мездра. Тотю Младенов посети мястото, за да види как вървят строителните работи и да се срещне с работниците на обекта от „Инжстрой Калето“. „Оранжерията и прилежащят й хладилен и опаковъчен склад се изграждат с помощта на европейско финансиране от фонд „Земеделие“, като проектът е бил одобрен по време на управлението на ГЕРБ“, изтъкна Тони Йорданов.

„Ще съдействам както на „Враца – Старт“ и „Инжстрой Калето“, така и на всички останали предприятия от област Враца, да разработят успешни проекти по европейските оперативните програми. С тези средства ще дадем тласък в развитието на промишлеността и земеделието в региона, ще се разкрият работни места и ще се повиши заплащането“, каза още Тотю Младенов и посочи, че инвестициите в оборудване, подобряване условията на труд и квалификацията на кадри са пътят към развитие на бизнеса в област Враца.

< Назад