23.03.2017

Жители на великотърновски квартал посрещнаха водача на листата на ГЕРБ Цветан Цветанов с благодарност за свършената работа

Положителната промяна във Велико Търново и региона е факт, благодарение на кмета Даниел Панов и доброто държавно управление на ГЕРБ. Постигнатото развитие във всички населени места и изпълнените ангажименти към вас през всички тези години ни дават увереност, че отново ще ни подкрепите и ще гласувате за номер 11 в бюлетината. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред жители на квартал „Чолаковци“ в град Велико Търново. Хората посрещнаха с хляб и сол водача на листата на ГЕРБ-Велико Търново и кмета на старата столица Даниел Панов. Те изразиха благодарността си, че ГЕРБ са сложили край на 40-годишната забрава на квартала, където в момента се извършват дейности по асфалтиране на улици край превърнатото преди година в парк междублоково пространство.

Местни жители, чиито апартаменти се намират в един от санираните блокове в жилищния комплекс, бяха категорични, че са почувствали положителния ефект от програмата за безвъзмездно саниране на многофамилни жилищни сгради. По техни думи сметките им за ток са намалели с между 30 и 50%.  Цветан Цветанов увери хората, които очакват санирането да стигне и до техните домове, че това ще бъде факт при един стабилен кабинет на ГЕРБ. „Вашите опоненти казаха, че ще спрат тази програма”, изразиха притеснение великотърновци от квартала, чийто блок вече има подписан договор и очаква финансиране от Българската банка за развитие.  В отговор на това Цветанов увери, че ГЕРБ ще продължи да изпълнява всички поети ангажименти, включително програмата за саниране да стигне и до еднофамилните къщи. Той припомни, че служебното правителство спря процедурите, но благодарение на Националното сдружение на общините с председател Даниел Панов програмата бе възобновена.

„За разлика от нашите опоненти, ние не даваме фалшиви обещания. В основата на политиката на ГЕРБ е да преценяваме реалните възможности. Държавата трябва да харчи толкова, колкото изкарва. Това е смисълът на десния подход”, коментира Цветанов. Той бе категоричен, че ГЕРБ никога няма да се коалира с БСП, ДПС и ДОСТ.

„За квартал „Чолаковци” по ОП „Региони в растеж” сме заложили 2 милиона лева за пълно обновяване на градската среда. Ще бъдат рехабилитирани улични отсечки, тротоари, ще има ново озеленяване, уличното осветление ще бъде подменено с енергоспестяващо”, каза кметът на Велико Търново Даниел Панов. Той припомни, че през предходния мандат в квартала са вложени над 300 000 лева от ОП „Регионално развитие” за облагородяване на междублоково пространство и за изграждане на спортна площадка. „По този проект нямаше как да асфалтираме улиците, а сега надграждаме дейността. Не вярвайте на лъжи, че паркът се рушал и струвал 2 милиона лева”, завърши Панов.

< Назад