20.07.2017

ЖГЕРБ-Карлово дариха 140 магнита с лика на Левски на музея във Войнягово

По нестандартен начин дамите от ГЕРБ решиха да отбележат светлата годишнина от рождението на Васил Левски. По инициатива на общинския клубен ръководител Мариана Тодорова бяха изготвени магнити с лика на Апостола. Те ще бъдат продавани в училището-музей „Васил Левски“ в село Войнягово. Тук Левски е бил 2 години главен учител. Ден след честването на 180-тата годишнина дамите дариха магнитите на специална церемония в селото. На нея присъства и областният ръководител на ЖГЕРБ-Пловдив област Евелина Апостолова.

„Като общество ние сме длъжници на нашите светли герои. И въпреки неудовлетворението от днешната действителност, трябва да помним и тачим онези, които се отказаха от себе си и близките си, и оставиха костите си по земята на Родината, за да живеем днес свободни. Вярвам, че с тези магнити ще имаме памет за най-великия син на България!, възкликна Евелина Апостолова.

„Направихме това дарение, защото вярваме, че магнитите ще популяризират училището-музей и село Войнягово като част от живота на Левски. Също така те ще бъдат и финансова подкрепа за така необходимата поддръжка на музея. Искрено се надяваме, че туристите тук ще стават все повече и всеки, заедно с магнита, ще отнесе със себе си духа на времето“, каза при поднасяне на дарението общинският ръководител Мариана Тодорова.

 

< Назад