09.06.2017

ЖГЕРБ – Асеновград организира среща-дискусия на тема: "Да спрем насилието и агресията сред децата!"

Предвид зачестилите случаи на агресивно поведение сред учениците дамите от ГЕРБ-Асеновград, заедно с директори на учебни заведения, учители и родители обсъдиха ситуацията и потърсиха заедно начини за справяне с проблема. Мероприятието се проведе  в библиотека " Паисий Хилендарски” – гр. Асеновград. На срещата присъстваха и областният координатор на ЖГЕРБ-Пловдив област Евелина Апостолова и Силвия Хубенова от ГЕРБ, както и представители на фондация "Милосърдие".

„Трябва с общи усилия и на учители, и на родители, и на специалисти, когато разберем, че ученик има проблем в училище, да му покажем, че му вярваме и го разбираме! Това е от изключителна важност, за да бъдат успешни съвместните ни усилия за спиране на тормоза.Трябва да научим децата как да търсят помощ от възрастните, когато се чувстват застрашени от насилие. Това също е начин за справяне с проблема. Усилието ни да намалим насилническото поведение на децата е инвестиция в тяхното бъдеще“, бе категорична Евелина Апостолова.
По време на събитието председателят на ЖГЕРБ - Асеновград Живка Георгиева – предостави  информация за насилието, агресията и тормоза на децата в училищата в област Пловдив. Бяха представени и обсъдени добри практики и съществуващи трудности в учебните заведения. Присъстващите проведоха и дискусия по темата.

< Назад