28.03.2015

Жени ГЕРБ-Варна проведе отчетно-изборно събрание

Областната организация на Жени ГЕРБ-Варна проведе отчетно-изборно събрание, на което бяха направени номинации за ново ръководство на дамската партийна структура. Гост на събитието бе председателят на ЖГЕРБ Ирена Соколова. На събранието присъстваха още кметът на морската столица и областен координатор на ПП ГЕРБ-Варна Иван Портних, народните представители Красимира Анастасова, Павел Христов, Руслан Тошев, председателят на Общински съвет – Варна Иван Луков, общински съветници. Във форума участваха още Пенка Йорданова, кмет на община Вълчи дол, ръководители на районни и общински структури на ПП ГЕРБ-Варна.

Форумът откри варненският представител в НИС на Жени ГЕРБ Даниела Димова, а Ирена Соколова приветства дамите и ги призова „да насочат цялата си енергия, мисли и намерения в реализацията на инициативи, които да стигнат до колкото може повече хора”.

„Желанието ми е да превърнем женските организации в страната в пулсиращото сърце на партията, което да дава най-добрите, социални и човеколюбиви идеи. Идеи, изпълнени с много живот, които да подарим на страната ни! А ние, жените го умеем!”, изтъкна Соколова. По думите й „присъщата енергия на жената е добре да балансира и структурира, да преформулира проблемите, така че да намери най-доброто им решение”. „Това, което можем да направим, е експертността, която притежава всяка от нас, да бъде мултиплицирана”, коментира председателят на Жени ГЕРБ. Тя информира, че към областната дамска организация предстои да заработи Консултативен съвет, където „всички идеи да бъдат детайлно обсъждани, преди да се осъществят”.

„Вярвам, че организацията на Жени ГЕРБ-Варна може да бъде двигател и сериозен мотор за развитието на цялата структура, за прокарването на идеите на политическата формация, за успешното ни участие в избори”, заяви кметът и областен координатор на ПП ГЕРБ-Варна Иван Портних. Той изтъкна необходимостта да бъдат набелязани ясни и конкретни стъпки за дейността на структурите на Жени ГЕРБ в отговор на всекидневните предизвикателства.

Досегашният областен координатор на Жени ГЕРБ-Варна Даниела Петрова направи отчет за работата на организацията от 2008 г. досега. Тя подчерта ролята на Жени ГЕРБ – Варна за активния вътрешно-партиен живот и изборните победи, отчете широкия спектър от социални дейности, с които през годините е била ангажирана организацията. „Членовете на Жени ГЕРБ се увеличават. Сред нас има народни представители, кметове, общински съветници. Това е доказателство за нашата сила”, обяви Даниела Петрова и пожела на дамите да продължат да работят с хъс, вдъхновение, неуморно и последователно.

След направените в рамките на отчетно-изборното събрание номинации предстои Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ да утвърди новото областно ръководство на Жени ГЕРБ-Варна.

 

< Назад