07.08.2018

Жени ГЕРБ-Пазарджик наградиха победителите във фотоконкурса "Моята красива градина и балкон"

Жени ГЕРБ-Пазарджик наградиха победителите във  фотоконкурса "Моята красива градина и балкон". На първо място, според регламента, бе класирана Боряна Минекова от село Мало Конаре с 221 гласа. Тя получи от общинския ръководител на ГЕРБ-Пазарджик Гинче Караминова градинска люлка.

„ Поздравявам Ви за труда, който сте положили. Много ми се иска красотата която сте сътворили да бъде изнесена извън  градините Ви, за да добият красив облик и нашите улици, защото красотата възпитава и облагородява хората. Ще се радвам красиви снимки от Пазарджик и общината да обиколят света и да рекламират България като привлекателна страна“, заяви Караминова.

Втора в конкурса стана Величка Новакова със 150 гласа от Мокрище, която бе наградена с комплект от маса и два стола за градина си. Величка е редовна участничка в конкурсите на ЖГЕРБ-Пазарджик. Трета е Радка Павлова със 128 гласа, отново от  най-голямото населено място в община Пазарджик - Мало Конаре. Тя получи барбекю.  Бяха определени и две поощрителни награди на Веселина Колчакова от село Величково и Стоян Йорданов от село Алекоконстантиново. Те получават соларни лампи за градина и декоративни животни. Средствата за закупуване на наградите бяха осигурени от общинските съветници на ГЕРБ в Пазарджик - Радка Кежева, Найден Шопов, Лидия Панайотова, Евтим Янев, Атанас Качаков, Борис Димитров и от зам.-областният управител Йордан Кожухаров.

Фотоконкурсът "Моята красива градина и балкон“ традиционно се провежда през месец юли и е посветен на  Световния ден на градинаря - 1 август. В конкурса участваха през тази година над 30  любители градинари, като участието в него бе чрез снимки на градини и балкони от цялата община на страницата на ЖГЕРБ-Пазарджик във Фейсбук.

< Назад