23.10.2021

Жени ГЕРБ организираха в Казанлък кампания в световния месец за борба с рака на гърдата

Жени ГЕРБ от област Стара Загора стартираха от Казанлък кампанията си по повод Световния месец за борба с рака на гърдата. Дамите акцентираха върху превенцията, която е особено важна за лечението на коварното заболяване. Акцията се проведе в парк „Розариум“, където бяха раздадени информативни материали. Жените от града на розите подредиха изложба „Красота за живот“, включваща гоблени и картини. Тя може да бъде разгледана и на 24 октомври от 10:00 до 12:00 часа. Тематични събития ще има в Стара Загора и Чирпан през следващите дни.

Световната здравна организация обяви рака на гърдата за най-разпространеното онкологично заболяване. Една от причините е късната диагностика, която води до намаляване на шансовете за лечение. Тревожен е фактът, че годишно се диагностицират над 3500 жени в България с това заболяване.

Жени ГЕРБ от област Стара Загора ще организират безплатни профилактични прегледи след като бъде отменена извънредната епидемична обстановка.

В инициативата в Казанлък на 23 октомври участваха и кандидатите за народни представители на ПП ГЕРБ - СДС от Старозагорски избирателен район Илиана Жекова, Виктория Грозева, Мартин Паскалев и Пламен Георгиев.

 

< Назад