16.01.2022

Иван Портних пред Жени ГЕРБ - Варна : Хоризонтът на следващите избори не е толкова далеч !

Жени ГЕРБ - Варна проведе в събота своето отчетно - изборно събрание за четиригодишния си мандат, което беше ръководено от Даниела Димова, член на НИС на Жени ГЕРБ – България. Гости бяха  областният координатор на ПП ГЕРБ - Варна и кмет на морската столица Иван Портних, председателят на Жени ГЕРБ – България Екатерина Йорданова и Мария Христова  от НИС на Жени ГЕРБ –България.
„Хоризонтът на следващите избори не е толкова далеч  предвид  първите грешни, а и твърде скандални стъпки на  управляващата коалиция.  Все още тя се радва на медиен комфорт, но сериозните  проблеми в реалността ще стават  все по-конвертируема тема в обществото. Бизнесът вече ги чувства тежко на гърба си, без да има компенсации, а това, което работи, са всъщност мерките на кабинета „Борисов“, каза областният лидер, който  поздрави дамите делегати, свързани от години с ПП ГЕРБ. Той очерта забуксувалите важни проекти за града  заради  двете служебни правителства на Радев, като тази тенденция продължава. Това са  спряното строителство на  АМ „Хемус“,  хвърлени   обещания за втори мост над Варненското езеро, който няма как да не е свързан с АМ „Черно море“-един също  замразен проект на етап проучване.
„Жени ГЕРБ трябва да са видими във всяка община с целогодишни инициативи, обединени от приоритети във всяка област на живота, за законодателни промени, които касаят жените, срещу насилието, а и срещу омразата, която в България стигна до нечувани размери през последните две години“, каза председателят на Жени ГЕРБ – България Екатерина Йорданова. Тя припомни колко много доверие има към работата и активността на жените лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Жени ГЕРБ – България подготвя програма на организацията, която ще бъде представена на предстоящото заседание на НИС на 22 и 23 февруари. „ В нашата работа няма дрескод, няма нищо задължително, правим всичко възможно да сме приятели, да ни обединява каузата“, каза Екатерина Йорданова. По неин призив Жени ГЕРБ-Варна се включват в подписката за подкрепа на Конвенцията № 190 срещу насилието и тормоза в света на труда, за да бъде ратифицирана от НС. Мария Христова от НИС на Жени ГЕРБ – България запозна делегатите с новите възможности за проекти, с които да се кандидатства директно в ЕК и  готовността  за осигуряване на експертна помощ, дадена от нашия еврокомисар Мария Габриел.
Делегатите на Жени ГЕРБ – Варна преизбраха с пълно мнозинство досегашния си областен председател Йорданка Проданова, както и новото областно ръководство с общо 11 члена –представители на 5-те района във Варна и на общини във Варненска област. Аплаузи заслужи отчетът на председателя Йорданка Проданова за четиригодишния мандат – с над 770 събития, инициативи, дарения и кампании.

< Назад