13.06.2019

Иван Миховски посрещна ученици и учители от Тетевен в парламента

Народният представител Иван Миховски посрещна днес ученици и учители от Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младено“ – Тетевен. Те бяха водени от директорът инж. Златина Каталиева.

Поканата към младите хора Миховски отправя на 22 март на тържеството по повод 110-годишнината на училището като подарък по повод празника.

Днес групата от 28 ученици и педагогическият съветник Радослава Георгиева, както и председателя на общинския съвет Мария Стойчева и началникът на Регионалното управление на образованието Еленко Начев бе посрещната от домакина на срещата и присъства в пленарната зала, където протичаше изслушване на Министъра на образованието Красимир Вълчев по въпроси, свързани с националните програми в образованието.

Гостите разгледаха Народното събрание и разговаряха с народния представител Таня Петрова, член на комисията по образованието, с председателя на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Председателят на НС Цвета Караянчева, която обърна както винаги специално внимание на младите си гости, награди дванадесетокласниците Димитър Малчев, Есмералда Манолова и Анаид Асенов от 11 клас за постижения в учебната работа и за активна дейност, както в училищната общност, така и на общинско ниво.

За спомен и в знак на благодарност за гостоприемството и отделеното време на домакините бяха подарени дървени пластики, изработени от ученици - дърворезбари от НПГГСД„ Сава Младенов”.

Учениците от Тетевен бяха впечатлени от непринудения разговор, който проведоха с народните представители, задаваха въпроси и проявиха откровен интерес както към работата им, така и към въпроси, свързани с професионалното образование. Запознаха се с това, какво точно правят депутатите, с дейността на комисиите, защо и как се прави изслушване на министрите и т. н.

< Назад