05.04.2019

Иван Божилов: Формулата за кметски успех е добрият екип

Медия: Радио К2

Иван Божилов, кмет на район „Илинден” от ГЕРБ, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Характеристиките на район „Илинден”.

Иван Божилов обясни, че едни от най-големите компании в София са съсредоточени в район „Илинден”, основно на улица „Кукуш”. Самата улица ще бъде цялостно реконструирана през лятото. „С какво се отличава вашата община от останалите общини в София?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че „Илинден” е един от най-зелените райони. Живущите са особено активни в процесите по облагородяване на околоблоковите пространства и зелените площи.

Формулата за кметския успех.

Иван Божилов заяви, че най-важното нещо е екипът, защото без добър екип не може.

Къде е по-лесно, в политиката или в бизнеса?

Иван Божилов обясни, че е бил народен представител в първия мандат на кабинета „Борисов”, а преди това се е занимавал с частен бизнес. „Къде се реализира човек по-лесно, в бизнеса или в политиката?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че можеш да се реализираш навсякъде, стига да имаш желание да работиш.

Отношенията на администрацията с бизнеса.

Иван Божилов заяви, че отношенията с бизнеса са много добри. На 19 април предстои съвместна среща с представители на бизнеса, на която ще бъдат обсъдени проблемите и потърсени решения.

Големите проекти в община „Илинден”.

Иван Божилов каза, че по време на кампанията си е обещал на гражданите работа и вече 4 години го доказват с администрацията. „Кои са най-големите трудности, с които се сблъсквате?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че понякога много трудно се осъществяват някои от големите проекти, но за радост екипът е добър. Един от най-трудните проекти е възстановяването на 43-то училище на бул. „Сливница”. Това е една обществено значима сграда на 110 години. След ремонта тя ще придобие статут на паметник на културата.

Иван Божилов обясни, че ремонт е започнат и на 179-та детска градина. Предстои началото на ремонта и на 53-та детска градина, както и основен ремонт на 51-ва. Тече процедура по избиране на изпълнител на ремонта на 113-то училище. Важни ремонтни дейности се извършват и в „Западен парк”. Те включват видеонаблюдение, осветление, алеи, нови детски площадки. Иван Божилов заяви, че 23 сдружения са внесли подписка с искане за продължаване на програмата за саниране. Изграждат се активно фитнеси, футболни игрища и спортни площадки.

„Преимущество или недостатък е, че сте част от столичния град – най-бързо развиващият се и най-проспериращ икономически град?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че е преимущество. „Районът като цяло събира около 10 милиона от данъци, само тези неща, които изредих, сме над 20 милиона инвестиция за тази година! Сами ако трябва да се издържаме, няма как да се случи! Благодарни сме на голямата община, че помага за абсолютно всички европейски проекти!”, завърши Иван Божилов разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2” на 4-ти април 2019 година.

 

 

 

< Назад