13.12.2017

Ирена Соколова пред Жени ГЕРБ-София: Работим в партньорство с гражданския сектор и жени-лидери

Председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, народният представител и член на НИС на ЖГЕРБ Милена Дамянова, градското ръководство на Жени ГЕРБ-София и координаторите на ЖГЕРБ от всички двадесет и четири райони в столицата заявиха, че продължават да работят по общи инициативи и проекти с представители на гражданския сектор и жени-лидери във всички сфери на обществото.

„Сега, в резултат на усилената ни работа, нашите инициативи достигат до много повече хора – до женски и джендър организации, до много разнообразни представители на гражданския сектор, а също и до неформални групи от хора с близки до нашите каузи“, каза Ирена Соколова пред координационното годишно отчетно събрание на Жени ГЕРБ-София. Тя поздрави женската организация в София за това, че води активен диалог с гражданските организации и допринася за формиране на широка подкрепа за политиките на ГЕРБ и за устойчиви каузи. „Вие реализирате инициативи и кампании, които са работещи и имат обществена подкрепа, което е изключително важно“,  посочи Ирена Соколова.

„Жени ГЕРБ-София осъществява реални дейности, които не само подпомагат ефективността на законодателната дейност, но и въздействат за промяна на средата, в която живеем “, каза председателят на парламентарната Kомисия по образование и наука Милена Дамянова. Тя даде за пример кампанията на ЖГЕРБ-София „Наркотиците убиват“ , която е насочена както към децата и учениците, така и към родителите, учителите и цялото общество. По нейна инициатива ЖГЕРБ-София ще реализират в началото на 2018 г. кръгла маса, свързана със зависимостите и агресията в съвременното общество.

Областния ръководител на ЖГЕРБ-София Ирина Йорданова посочи, че във всички големи инициативи и кампании на клубната структура участват като партньори представители на гражданския сектор и даде конкретни примери за това. Тя изтъкна приноса и  активността на районните координатори на ЖГЕРБ-София, както и отличното взаимодействие в столичната дамска структура. Тя благодари на дамите от ГЕРБ-район „Оборище“, в  чиито клуб се проведе събранието и коледното тържество.

Сред жените-лидери и ръководители на неправителствени организации, които взеха участие в събитието или изпратиха поздравления към дамите от ГЕРБ – София бяха: Мариана Печеян – председател на Клуба на жените мениджъри и предприемачи в България; Виолета Иванова - президент на Лайънс Клуб „София Витоша“; Радка Стаменова - председател на Българската асоциация на жените предприемачи; Златина Русева – член на УС на АмЧам; Татяна Кметова – директор на Центъра за изследвания и политики за жените; Бистра Илиева – председател на Зонта Клуб София; Илиана Стойчева – директор на Българската платформа на Европейското женско лоби; Христина Братанова – ръководител на инициативата „Моето здраве“ и много други.

 

< Назад