20.12.2017

Инж. Иван Тотев откри нова детска градина в Пловдив

Районни кметове и общински съветници от  ГЕРБ в Пловдив присъстваха на официалното откриване на новата сграда на ДГ „Ралица“ в квартал „Коматево“, а лентата преряза кметът на Пловдив и областен координатор на  ГЕРБ в града под тепетата инж. Иван Тотев.

Една година след първата копка 100 деца от квартала ще ползват прекрасните условия, които осигуряват 4-те групи в новата постройка, 2 от които са яслени. Осигурена е топла връзка със старата сграда, локално парно за зимата и климатици за горещите летни дни, независима соларна система ще подгрява водата в 500-литров бойлер.

Всяка от групите в новото крило на градината разполага със собствена модерна детска площадка, отговаряща на съвременните стандарти за безопасност. Това стана възможно след събарянето на бараките в двора, строени през 1971 г. и използвани до миналата година за учебни занимания на децата.

„Чувстваме сме радостни, удовлетворени и благодарни на всички, които имат принос за  реализирането на тази наша мечта“, сподели директорката на ДГ „Ралица“ Мариана Радичева. Тя изказа специална благодарност към кмета Иван Тотев и общинския съветник Георги Василев. По думите й като жител на „Коматево“ именно той е бил сред основните двигатели за осъществяване на идеята.

„След като през последните няколко години построихме детските градини  „Чайка“, „Мир“, „Котаракът в чизми“, детска ясла „Приказка“, обновихме и разширихме съществуващи детски заведения, продължаваме да изграждаме още нови градини“, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Той посочи, че жителите на града постоянно се увеличават, което се отразява върху потребностите от нови детски заведения.

Очаква се през 2018-а да стартира строителството на градина на бул. „Александър Стамболийски“, предстои разширение с 2 групи на ДЯ „Веселушко“ в „Източен“, предвижда се нова по-голяма сграда на ДГ „Каменица“ в „Централен“, а на по-късен етап – още нови детски заведения в „Южен“, „Северен“ и „Западен“.

< Назад