26.05.2017

Инициатива на МГЕРБ в Пловдив популяризира Кирилицата

Младежката структура на ПП ГЕРБ в Пловдив-град проведе инициатива по повод 24-ти май - Денят на славянската писменост и култура. По главната улица на града момчетата и момичетата от МГЕРБ раздадоха на пловдивчани и гости информационни материали, свързани с Кирилицата.

Инициативата се проведе под надслов „Знаете ли, че?” с цел да бъдат популяризирани няколко интересни факта относно азбуката и нейното възникване. Факт е, че Кирилицата е създадена от българите. Факт е, че Кирилицата е една от най-използваните азбуки в световен мащаб. Факт е и че Кирилицата е третата официална азбука в Европейския съюз, а ние трябва да се гордеем с това.

„24-ти май е денят, който ни обединява, в него е фокусирана нашата национална идентичност. 24-ти май е символ на достойнство, традиция и духовност. Достойнство, защото на този ден честваме азбуката, която сме дали на света. Това е денят, в който най-ясно си даваме сметка, че имаме защо да се гордеем, че сме българи и осъзнаваме, че в името на бъдещото поколение сме длъжни да не жалим усилията си българските просвета и култура да бъдат национален приоритет!” – това заяви Мирослав Тенев от ръководството на МГЕРБ Пловдив-град.

< Назад