18.05.2019

Игри от детството събраха малки и големи на семеен празник в Стара Загора

Любимите на поколения игри „Дама“, „Не се сърди човече“ и  „Народна топка“ събраха над 100 души в съботния ден в парк „Св. Игнатий Старозагорски“ (баня Пиперка) под липите. Инициативата за семейния празник с много музика, игри и подаръци бе на МГЕРБ – Стара Загора.

„Стара Загора е наистина хубаво място за отглеждане на деца, защото изграждаме нови паркове и малко по малко подобряваме старите, за да бъде тази част от нашето ежедневие още по-приятна. Необходимост е да отделяме време за най-близките си, да се забавляваме заедно и да отдъхваме“, каза кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Николай Диков, който също се включи в пъстрото тържество.

Родителите и придружителите на децата също се впуснаха няколко часа да рисуват с тебешири, да играят на „Народна топка“ и „Дама“.

„Чудесно е, че сме тук с по-малки братя и сестри, с нашите деца, с нашите приятели. Няколко часа се насладихме на емблематичните за нашето детство игри заедно“, споделиха младите от партийната структура в Стара Загора. Те допълниха, че реализират идеята за семеен празник за втора поредна година и вече умуват къде и кога ще бъде третото издание. „Подарък за старозагорските малчугани остават игрите, изрисувани на асфалтовите алеи  „Не се сърди човече“ и „Дама“, за да имат възможност цяло лято да се забавляват в парка“, уточниха още от МГЕРБ.

< Назад