16.09.2022

Христо Гаджев: С конкретни решения ГЕРБ ще работи за преодоляване на кризата в енергетиката

С конкретни решения ГЕРБ ще работи за преодоляване на кризата в енергетиката. По най-бързия начин трябва да удължим механизма за компенсации и за 2023 г. Когато бизнесът има спокойствие, не вдига цените, а инфлацията се успокоява. Това каза по време на среща с представители на малкия и среден бизнес на територията на район „Люлин“, кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС в 25 МИР Христо Гаджев.

Той припомни, че благодарение на политиката на  ГЕРБ бизнеса, общините, манастирите, църквите получават компенсации за тока. Гаджев уточни, че ГЕРБ ще направи международен търг за доставка на газ, различен от руския още в първия ден на своето управление. Партията ще работи за това държавата чрез БЕХ ЕАД да купува уралски суров петрол с цел да го преработи и да получи гориво на конкурентни цени. Друга част от мерките предвиждат налагане на мито върху уралския петрол и с допълнителните приходи в бюджета да бъдат компенсирани потребителите на горива.

На срещата бизнесът сподели своите притеснения, свързани с цените на електроенергия, както и проблеми, касаещи различните браншове. От своя страна кандидатите отговориха конкретно и обстойно на всички поставени въпроси и представиха накратко програмата на ПП ГЕРБ.

Кандидатите за депутати от 25 МИР Христо Гаджев, Стефан Арсов, Силвия Иванова и Елина Давидова увериха представителите на бизнеса, че в програмата на партията е заложено преструктуриране на фонд Сигурност на електроенергийната система, с цел осигуряване на механизъм и критерии за подпомагане на небитовите потребители на природен газ.

< Назад