28.09.2022

Хората в Обзор: Само от ГЕРБ-СДС дойдоха да чуят нашите проблеми

Десетки жители на Обзор се събраха в Многофункционалната зала в града, за да се срещнат очи в очи с част от отбора на ГЕРБ – СДС.

В разговора се включиха областният координатор на ГЕРБ Иван Алексиев, водачът на листата за област Бургас Жечо Станков, както и кандидатите за народни представители Любен Дилов, Мартин Богданов и Андрей Рунчев.

Пред тях местните хора споделиха своите притеснения, надежди и предложения за развитие на региона. Сред основните проблеми, които бяха поставени, са тези, свързани с недобрата инфраструктура.

Според жителите на Обзор Дюлинският проход се нуждае от цялостно реновиране. Пътят е в лошо състояние, а голяма част от румънските туристи, избрали да почиват по Южното ни Черноморие, минават именно от там.

Засиленият трафик и нуждата от разширяване на пътя Бургас – Варна беше друг акцент, обсъждан по време на срещата. Според водача на листата Жечо Станков, за да се облекчи натоварването, особено през летните месеци, е нужно да бъде изграден 4-лентов скоростен път, който да свързва двата града.

Пред пълната зала Любен Дилов представи част от приоритетите в сектор „Туризъм“, заложени в предизборната програма на ГЕРБ-СДС. Намаляване на административната тежест за бизнеса и улеснена процедура за почасова заетост на лица между 16 и 18 години в туризма бяха сред въпросите, които предизвикаха най-голям интерес в залата.

"Да, има неща, които не зависят от политиците, но те са длъжни да направят всичко възможно, гражданите да преминат най-безболезнено през тях. За това обаче са нужни опитни политици", каза от своя страна Мартин Богданов.

След срещата местните хора споделиха, че в тази предизборна кампания никоя друга политическа сила не е отделила толкова време и внимание, за да се запознае с проблемите им, да чуе притесненията им и да предложи работещи решения.

< Назад