16.04.2020

ГЕРБ-Ямбол дари средства на областната болница

Областният координатор на ГЕРБ-Ямбол и областен управител  Димитър Иванов, общинските съветници в Ямбол и членове на общинското ръководство на партията дариха средства на Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Пантелеймон“ в Ямбол.

„С този жест от ПП ГЕРБ изразяваме своята съпричастност и благодарност към труда и професионализма на медиците, които са на първа линия в борбата с коронавируса“, коментираха от партията. Освен общата събрана сума от общинските съветници, индивидуални дарения направиха и областният координатор Димитър Иванов и председателят на групата съветници в община Ямбол Александър Стойков. Предоставените средства ще бъдат използвани по преценка на областната болница в борбата с COVID-19, за медиците и пациентите. С решение на Общинския съвет съветниците от ПП ГЕРБ предоставят и възнагражденията си за месец март на МБАЛ „Св.Пантелеймон“ за закупуване на апарат за вентилация.

Кметове, общински съветници и кметове на села от другите общини на областта също предоставят дарения - парични и материални, за справяне с разпространението на коронавируса и социално-икономическите предизвикателства в отделните райони на областта.

„За нас е важно в този отговорен момент да сме съпричастни и се присъединим към подкрепата и подготовката на ямболската областна болница в битката с COVID– 19. Може да разчитате на нашата подкрепа за всичко“, каза Александър Стойков, председател на групата съветници в Ямбол, при предоставяне на даренията на МБАЛ.

Акцията продължава, а събраните средства ще бъдат насочени, където са най-необходими за борба с COVID-19 в област Ямбол.

 

< Назад