24.03.2017

ГЕРБ Враца закри кампанията в Козлодуй

ПП ГЕРБ – Враца закри кампанията в Козлодуй. На събитието присъстваха евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев, водачът на листата на ГЕРБ за област Враца инж. Петя Аврамова, кандидатите за народни представители инж. Найден Найденов и Валя Берчева и кметът на Козлодуй Маринела Николова.

„В последния месец вероятно сте се наслушали на много обещания – някои от тях граничеха с фантастика, други бяха комични, трети обещаваха вече изпълнено, разчитайки на популизма. Няма да чуете неизпълнимо обещание от нито един политик на ГЕРБ“, заяви пред хората инж. Петя Аврамова. Тя представи накратко основните приоритети на ГЕРБ за областта – изграждане на четирилентовия път Мездра – Ботевград, за което бившият премиер Бойко Борисов пое ангажимент пред жителите на Враца, обособяване на икономическа зона по подобие на зона „Тракия“ до областния град Враца, за да бъдат привлечени инвеститори в областта, и качествено образование, ориентирано към нуждите на бизнеса.

„Днес подписах договор за изграждане на детски парк в Козлодуй, като средствата в размер на 520 000 лв. бяха извоювани от Петя Аврамова за нашата община“, обяви пред присъстващите кметът на Козлодуй Маринела Николова. Тя съобщи също, че благодарение на съдействието на инж. Найден Найденов, компанията Росатом дарява 80 000 лв. на общината за изграждане на детска площадка.

„На 26 март предстоят не просто избори, а българският народ ще връчи на някой властта“, каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев. „Два пъти досега в момента, в който ГЕРБ почувства, че има някакво колебание в народа, на следващата сутрин оставката на правителството й беше депозирана в Народното събрание. Спомнете си, че преди две години ни управляваше друга коалиция в парламент, ограден с полицейски заграждения и сред граждански протести. Кого ще изберете – този, който иска да управлява само тогава, когато властта му е дадена от народа, или този, който иска на всяка цена да се вкопчи в нея?!“, попита риторично той.

Найден Найденов, който е дългогодишен ръководител на уникалната Програма за модернизация на 5 и 6 блок в АЕЦ „Козлодуй“, представи направеното от ГЕРБ в сферата на ядрената енергетика и приоритетите си за развитието й. „Доказахме 30 години допълнителен ресурс на 5-ти блок. Всички документи са внесени в Агенцията за ядрено регулиране и в края на октомври очакваме лицензията за следващия 10 годишен период. Изпълнихме всички необходими изследвания на 6-ти блок и през август следващата година ще бъде доказана възможността той да работи още 10 години“, каза кандидатът за народен представител от ГЕРБ. „За 30 г. работа в АЕЦ Козлодуй, аз разбрах че централата трябва да бъде законодателно подкрепяна“, добави той.

< Назад