03.04.2017

ГЕРБ - Враца организира хипотерапия за децата с аутизъм

ГЕРБ - Враца за 9-та поредна година организира хипотерапия за децата с аутизъм. Поводът е Световният ден на информираност за аутизма, който се отбелязва на 2 април. Повече от 10 деца имаха възможност да яздят кон и да се забавляват край пещерата „Леденика".

„Радвам се, че за 9-та поредна година сме заедно и прекарваме незабравими моменти с децата, техните родители и специалистите от „Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование” - Враца. Доказана е ползата от връзката на човека с природата и животните, което прави нашите срещи значими и важни за развитието на децата. Пожелавам на всички Вас много настроение в днешния слънчев ден”, каза областният координатор на ПП ГЕРБ – Враца инж. Петя Аврамова.

Бизнесменът Николай Коцев подари на присъстващите деца едногодишни карти за 30 урока по конна езда.

„Щастлив съм, че имаме възможност да помагаме на децата. Те се повлияват благоприятно от ездата и се доверяват на конете. За последните 9 години успяхме да създадем много приятелства”, каза Николай Коцев.

Светла Иванова благодари от името на родителите за инициативата и възможността за безплатна терапевтичната езда, която се предоставя на децата.

< Назад