29.04.2017

ГЕРБ – Троян се включи в „Помним героите си“ по повод 100 години от Дойранската епопея

Областният координатор на ПП ГЕРБ и народен представител Николай Нанков, групата общински съветници на партията в Троян и народният представител и общински ръководител Иван Миховски се включиха в благотворителната инициатива „Помним героите си“ и честването днес на 100 години от Дойранската епопея.

Денят в памет на загиналите започна с литургия в църквата „Св. Петка“, отслужена от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий – игумен на Троянския манастир, заедно с отец Марин и отец Станимир. Осветен бе и курбан. После с литийно шествие жители и гости на Троян се отправиха до градинката на „Вила Ванна“, където се състоя официалната част. В знак на почит към паметта на героите от 34-ти Троянски пехотен полк от 9-та Плевенска дивизия бяха поднесени цветя и венци.

Откриха се и две нови паметни плочи - едната свързана с основната битка при Дойран, която е предхождала войната, другата в памет на полковник Васил Таслаков, който има големи заслуги при провеждането на военните действия в Североизточна България. Епископ Сионий отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите във войните.

 

< Назад