17.02.2015

ГЕРБ-Шумен: Необходимо е спешно да се потърси приемливо решение на проблема с питейната вода

Народните представители от ПП ГЕРБ-Шумен Любомир Христов и Ралица Тодорова присъстваха на обсъждането, свързано с  качеството на питейната вода в Шуменско. Проблема с водата на шуменци, която от два месеца е негодна за пиене, а от месец и за готвене, бе тема номер едно в дневния ред на заседанието на Общинския съвет, който се проведе днес.

В дебата се включиха и протестиращите шуменци, които настояха за намаляване на цената на водата пред Общинския съвет. На обсъждането, което се състоя в сесийна зала, присъствха още народният представител от ГЕРБ-Търговище д-р Дарин Димитров, областният управител на Шумен Донка Иванова и управителя на ВиК в града.

Общинските съветници и народните представители от ГЕРБ са категорични, че е необходимо спешно да се потърси приемливо решение на проблема с питейната вода в Област Шумен. Утре в Областна Администрация стартират консултации, в които могат да се включат всички желаещи. Консултациите имат за цел да бъдат изготвени предложения до ДКЕВР и КЗП за намаляване цената на водата.

< Назад