24.09.2019

ГЕРБ регистрира Таня Христова като кандидат за кмет на Габрово и пълна листа за общински съветници

ГЕРБ регистрира Таня Христова за кмет на Габрово за трети мандат. Тя благодари на габровци за доверието и подкрепата през изминалите 8 години.

„Благодаря за това, че вече осем години работим заедно за Габрово, постигаме успехи, преминаваме през трудности и предизвикателства. Решението за трети мандат не е лесно в личен план, но в името на Габрово е важно развитието да продължи. Ако вчера сме построили първия етаж, днес трябва да градим втория. Ако преди години въпросът беше кога центърът на града ще е удобен и приветлив, днес задачата са кварталите и селата. Ако до преди години се питахме кога в Габрово ще има газ, нови производства,  нови улици, ремонтирани училища и детски градини, сега задачата са изцяло нов градски транспорт, високи технологии, иновативни подходи в образованието. Ако до вчера сме се справяли добре, утре трябва да бъдем много по-добри. След години съвместна работа ме познавате добре. Аз няма как да ви обещая да бъда нова, различна или да приличам на някой друг, аз ще продължа да бъда себе си ”, каза Таня Христова.

За изминалите 8 години са извършени едни от най-мащабните инвестиции в Габрово – градът е газифициран, старото сметище е превърнато в модерно депо, подменени са 120 км. ВиК мрежи, модернизирани са пречиствателните станции за питейна и отпадъчни води, ремонтирани и обновени са всички училища и детски заведения в Габрово. Освен централна градска част са благоустроени и квартали - Колелото, Младост, Шиваров мост и междублоковите пространства, Гарата, Варовник, Стефановци, Златари, Беленци и други. Цялостен ремонт се извършва в момента и в кв. Трендафил. Обновени са големите паркове - Маркотея и паркът в кв. Колелото. Асфалтирани са стотици улици. През последните две години в Габрово има два нови инвеститора клас А.

„Всичко това, което се случва в Габрово, благоустрояването му, не е даденост, то е резултат от големи усилия, експертност, опит и професионализъм, морал и ангажираност от страна на Таня Христова и екипът й”, коментира областният координатор на ГЕРБ Цветомир Михов.

„Ако се върнем назад в годините, преди 10-15 години, ще си спомним, че това развитие не беше факт при управлението на други партии. Затова ние имаме основание да застанем пред габровци с резултатите, които сме постигнали и заедно с тях да продължим да работим за развитието на Габрово”, каза още Михов.

ГЕРБ-Габрово регистрира и пълна листа с кандидати за общински съветници, отворена към представители на гражданското общество, каквато заявка от партията дадоха още преди номинационните си събрания. „Силен отбор от обществено ангажирани и активни хора и хора с опит – доказали се юристи, икономисти, финансисти, лекари и преподаватели”. Така областният координатор на ГЕРБ представи кандидатите за общински съветници.

Сред тях са началникът на Отделението по кардиология, инвазивният кардиолог д-р Мирослав Стоянов, журналистът Минка Минчева, илюзионистът Йордан Белев. Нови кандидати за общински съветници са и Даница Янакиева – млад човек от неправителствена организация, която стана популярна с инициативата за изрисуване на електрическите табла в Габрово, дългогодишният директор на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” Йордан Ташков.

Водач на листата е кметът Таня Христова, втори е заместник-кметът Климент Кунев, трети - общинският ръководител Добромир Проданов. В листата влизат още хора с опит - адвокатът Митко Димитров, Мариана Кръстева, Димитър Михайлов, досегашният председател на Общинския съвет Лена Георгиева, предприемачът Владимир Влаев, Грета Господинова, Кирил Динков, предприемачът Симеон Ценкуловски, Светла Григорова, Стефан Трифонов, Сашко Станчев, началникът на Отделението по неврология д-р Николай Влаев, д-р Пламен Панов, Диана Гатева, университетският преподавател доц. Десислава Петрова и други.

< Назад