21.02.2017

ГЕРБ регистрира листа в Хасково, водач е Делян Добрев

ГЕРБ регистрира листата си в 29-ти многомандатен избирателен район Хасково. Първите четирима в кандидат-депутатската листа внесоха документите в РИК Хасково. Водач на листата на ГЕРБ в Хасково е областният координатор на партията, председател на Комисията по енергетика в 43-тото Народно събрание и бивш икономически министър Делян Добрев. Второто място е за досегашния областен управител на Хасково Станислав Дечев. Трета е депутатът от 43-тото Народно събрание Евгения Ангелова. Четвъртата  позиция е за председателя на Общински съвет Димитровград Гергана Кръстева. Листата на ГЕРБ е единствената, която включва само местни, доказани и успели личности от цялата област. „Всеки от нас е като депутат ще работи за Хасково и областта”, коментираха кандидатите за народни представители от ГЕРБ.

„Стартираме изборите с високо вдигната глава, защото през последните две години направихме много за Хасково и областта”, заяви след регистрацията Делян Добрев. Той подчерта, че правителството на ГЕРБ  и Бойко Борисов е отпуснало допълнително по 5 млн. лв. за Хасково и Димитровград. Приблизително същата сума са получили и останалите общини в областта. “Хасково получи военни имоти, а Димитровград – пет спортни имота. Хасково е на първо място в страната с над 100 блока в Националната програма за енергийна ефективност, а областта е на трето място  по изпълнение на програмата. Втори сме и по усвояването на европейско финансиране”, каза Добрев.   Областният координатор на ГЕРБ бе категоричен, че партията е доказзала, че може да работи в интерес на хасковлии и винаги досега е изпълнявала поетите ангажименти.
По отношение на листата на основния конкурент  на ГЕРБ - БСП, Делян Добрев заяви, че съжалява  за поддръжниците на левицата в Хасково. По думите му, БСП вече двайсетина години не успява да наложи местен човек за водач на листата си. Така е и сега. На въпрос на журналисти колко мандата ще спечели ГЕРБ в Хасковски избирателен район, Добрев отговори: „Колкото ни дадат хората.  За ГЕРБ властта е отговорност. Надяваме се да спечелим изборите категорично”.
Това са кратките визитки на кандидатите за народни представители от 29 МИР Хасково.
ГЕРБ    29 Хасковски избирателен район

1.    Делян Александров Добрев
Делян Добрев е на 38 години, от  Хасково. Дипломиран икономист. Политик от ГЕРБ, министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов. Експерт по управление на европейски проекти, финансово и данъчно законодателство. Депутат в 41 НС, заместник-председател на Комисията по икономическа политика, икономика и туризъм и член на Комисията по бюджет и финанси. Преди да оглави министерството на икономиката и енергетиката е заместник-министър с ресор енергетика. Депутат в 42 и 43 НС. Председател на Комисията по енергетика.
Владее английски език. Делян Добрев е женен с три деца.

2.    Станислав Насков Дечев
Станислав Дечев е на 40 години, от Хасково. Областен управител на Хасково от ноември 2015 до февруари 2017г. Станислав Дечев е магистър по автоматика и системотехника от пловдивския филиал на Техническия университет в София. Работил е в ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция, Хасково. От 2011 г. е общински съветник в Хасково. През 2014-2015г. е  зам.-областен управител на област Хасково.
Владее английски и руски език. Станислав Дечев е женен, с едно дете.
3.    Евгения Даниелова Ангелова
Евгения Ангелова е родена в Хасково. Дипломиран икономист  в САЩ и Великобритания. Магистър финанси и маркетинг. Депутат в 43 НС. Член на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и Комисията по бюджет и финанси. Работила е като ръководител проекти в строителството в търговски компании в САЩ. Заместник-председател на Общински съвет – Хасково до избирането й за народен представител.
Владее английски и френски език. Евгения Ангелова е омъжена, с едно дете.



4.    Гергана Стефанова Кръстева – Димитровград
Гергана Кръстева е от Димитровград. От 15 години развива успешна адвокатска практика в родния си град. Завършила е  правен факултет на ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий” с пълно отличие. От октомври 2015г. е Председател на Общински съвет –Димитровград. Член е на УС на Национална асоциация на председателите на общински съвети в България. Членувала е и в Дисциплинарния съд към Адвокатска колегия- Хасково.
Владее английски език.
Омъжена,  с едно дете.
5.    Д-р Георги Тенев Станков – Харманли
Д-р Георги Станков  на 53 години, роден е в Харманли .
Д-р Станков е магистър по ветеринарна медицина. Работи в системата в Хасковска област от 1989 г. до днес. Бил е главен ветеринарен лекар РВЛ в Любимец, Директор на РВМС Хасково, от  2015 година е  директор на ОДБХ Хасково.

6.    Валентин Сарандиев Ангелов – Свиленград
Валентин  Ангелов е на 55 години, от Свиленград.
Завършил е „Висшата инженерна пожаро- техническа школа“ в  Москва, сега Академия на Държавната пожарна служба към Министерството на вътрешните работи. Работи като  инспектор в отдел „Пожарна охрана“ към ОУ МВР Хасково. Бил е зам.началник на отдел в ОУ МВР. През  1992 г. оглавява Районната служба по пожарна безопасност в Свиленград. Остава на тази позиция 23 години. Притежава воинско звание полковник. През периода 2016 – 2017 година е заместник областен управител на Хасково.

Владее руски език. Женен, с едно дете.
7.    Жечо Дончев Станков –Ивайловград
Жечо Станков е на 34 години. Магистър е по икономика от Регенсбург, Германия. Има 10-годишен професионален опит в енергетиката, като последователно е участвал в управлението на няколко дружества с дейност в сферата на техническия надзор и изграждането на компресорни станции.
Съосновател е на "Българска асоциация компресиран газ". От 2011 г. е общински съветник в Общинския съвет в Бургас.
В началото на  2015 година е назначен за заместник-министър на енергетиката.

Владее английски и немски език. Женен, с две деца.



8.    Д-р Ангел Иванов Кунчев- Симеоновград
Д-р Ангел Кунчев е на 58 години, роден е в Симеоновград.
Д-р Ангел Кунчев е главен държавен здравен инспектор.  Завършил е  Медицински институт в Пловдив. От 1986 г. работи в отдел "Противоепидемичен контрол" в ХЕИ-Хасково. През 2001 г. преминава на работа в отдел "Противоепидемичен контрол" в Министерство на здравеопазването. От  2008 г. до сега е директор на отдел "Надзор на заразните болести" в Министерство на здравеопазването.

9.    Доц. д-р Бони Райкова Петрунова-Ивайловград
Доц. д-р Бони Петрунова е признат археолог, ръководител на много експедиции и проекти. Доц. Петрунова е  заместник-директор на Националния археологически институт с Музей към БАН. Ръководител на Секция по средновековна археология. Доц. Петрунова е лектор в ПУ„Паисий Хилендарски”, в ШУ„Епископ Константин Преславски”, в НБУ. Научен ръководител е на бакалавърски, магистърски и докторантски тези в НБУ и в СУ „Св. Климент Охридски”.
Доц. Петрунова е ръководител на повече от 50 археологически експедиции. Автор е на повече от 200 книги, статии и монографии.
Научен ръководител на експедицията, която работи по разкриването и разработването на крепостта Лютица край Ивайловград. Ръководи разкопките по крепостта Балък дере до Ивайловград и в кв.”Злати дол” в Симеоновград.
10.    Митко Костадинов Полихронов –Хасково
Митко Полихронов е от Хасково. Той е 51 годишен, собственик на транспортна фирма за автобусни превози и за продажба на нови автомобили. Митко Полихронов е заместник председател на Общински съвет Хасково в мандат 2015 – 2019 г.
Член е на Ротари клуб Хасково. Женен с две деца.
11.    Инж. Деян Красимиров Иванов –Димитровград
Инж. Деян Иванов е 29-годишен. Завършил е ВТУ ”Т. Каблешков”,  Факултет Транспортна инфраструктура , специалност Електроенергетика и електрообзавеждане. Инж. Иванов е  магистър по Финансов мениджмънт от УНСС София.  Той е председател на Съвета на директорите на Българска независима енергийна борса, главен експертен сътрудник към парламентарната комисия по енергетика. Работил е в Агенцията за устойчиво енергийно развитие и в Столична община.
Инж. Иванов владее немски и английски език.


12.    Стефка Здравкова Стефанова- Харманли
Стефка  Стефанова е от Харманли. Дипломиран ветеринарен лекар от Тракийски университет  Стара Загора. Председател е на Български ветеринарен съюз-Областна колегия Хасково. Член на Ротари клуб Харманли и бивш председател през периода 2011- 2012 г.  Втори мандат общински съветник от ПП ГЕРБ в Харманли. Общински организационен секретар на ГЕРБ Харманли.
Стефка Стефанова е омъжена, с две деца.
13.    Мариян Димитров Боянов-Свиленград
Мариян Боянов е на 38 години, от Свиленград. Завършил е ПУ„Паисий Хилендарски”, магистър-учител по биология и химия. Работил е в ОУ „Христо Ботев” в с. Левка, общ. Свиленград. Бил е преподавател, заместник- директор и директор на училището. Обявен е за Учител на годината на община Свиленград за 2008 г.
През 2012 г. печели конкурса за директор на СУ „Д-р Петър Берон” в Свиленград. Награден е с приз „Най-добър социален партньор-директор на годината” от КНСБ.
Мариян Боянов е женен, с едно дете.
14.    Светла Георгиева Михайлова- Тополовград
Светла Михайлова е от Тополовград. Дипломиран  зооинженер от Тракийски университет- Стара Загора. През 2011 г. завършва Икономика,специалност- Регионална икономика в Тракийски Университет, Стара Загора. Притежава сертификат за експерт-оценител на движимо и недвижимо имущество. Работила е като социален работник. В момента е експерт в ОС "Земеделие"-  Тополовград.  
15.    Иван Димитров Димитров- Харманли
Иван Димитров е на 58 години, от Харманли. Дипломиран юрист, през периода 1984- 1992 г. работи в Окръжна следствена служба в Хасково. По-късно Иван Димитров развива своя адвокатска практика към адвокатска колегия Хасково.
Иван Димитров е председател на Общински съвет Харманли за мандат 2015-2019 г.  
Женен е, с две деца.
16.    Борислав Анастасов Анастасов-Любимец  
Борислав Анастасов е на 32 години, от Любимец. Притежава бакалавърска степен по Българска и немска филология от ПУ”П.Хилендарски” и магистърска степен по Публични финанси от УНСС София. Работил е в НАПИ София, Агенция „Митници”.
В момента Борислав Анастасов е ст.експерт в ДФ”Земеделие” Хасково.
Владее английски и немски език.



< Назад