20.02.2018

ГЕРБ почете 140 години от Освобождението на Русе

Цветя пред вечния огън в Пантеона на възрожденците поднесе днес народният представител от ГЕРБ-Русе Андриан Райков. Венец от името на областната структура на ГЕРБ положиха членове на Младежи ГЕРБ – Русе. Това стана по време на официалната церемония по отбелязване на 140 години от Освобождението на град Русе.

 

Събитието, организирано от Община Русе и Русенската света митрополия,  бе открито от проф. д-р Николай Ненов – директор на Регионален исторически музей – Русе.

 

Слово за празника произнесе Пламен Стоилов – кмет на Община Русе, както и генералният консул на Руската федерация в Русе. Благодарствен молебен за извоюваната свобода отслужиха Негово високопреосвещенство Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия.

В програмата взеха участие детско-девически хор „Дунавски вълни“ с диригент Весела Тодорова и женска вокална група при Възрожденско читалище „Зора“ с ръководител Вили Икономов.

По – рано през деня на площада пред храм „Света Троица“ стотици русенци станаха свидетели на възстановка на посрещането на руските войски начело с ген. Тотлебен в Русе с участието на членове на Национално дружество „Традиция“ от страната.

< Назад