24.05.2019

ГЕРБ – Плевен почете Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

Народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, областният управител Мирослав Петров, общинският ръководител на ГЕРБ – Плевен Петя Василева и общински съветници от групата на ГЕРБ се включиха в тържествата по повод 24 май в Плевен.

Началото бе дадено с празнично шествие, по традиция предвождано от иконата на Светите братя Кирил и Методий. То започна от  пл. „Стефан Стамболов” в 10.30 часа и се насочи към барелефа на славянските първоучители, където към шествието се присъединиха студенти и преподаватели от Медицински университет – Плевен.

Тържествени слова по повод празника на българската просвета и култура и на славянската писменост произнесоха кметът на Плевен и областният управител Мирослав Петров.

В знак на преклонение пред светлото дело на Светите равноапостоли Кирил и Методий венци и цветя бяха поднесени от народните представители от ГЕРБ Владислав Николов и Ралица Добрева, от областния управител Мирослав Петров, от представителите на местната власт, институции и много граждани.

Празничната програма за 24 май продължи с концерт пред областна администрация, където 11 хорови формации с близо 300 изпълнители изпяха химна „Върви, народе възродени!” и популярни възрожденски песни.

 

< Назад