27.01.2020

ГЕРБ-Добрич се включи в поклонението по случай 142 години от Освобождението на града

Представители на областното и общинско ръководства на ПП ГЕРБ се поклониха пред загиналите за Освобождението на Добрич преди 142 години.
Народният представител Даниела Димитрова, общинският ръководител на ГЕРБ-Добрич и зам.-областен управител Красимир Николов, административният секретар на областното ръководство на партията Кина Драгнева, както и колегите й общински съветници Зорница Михайлова и Иво Пенчев се включиха в общоградското поклонение по случай 142 години от Освобождението на Добрич от Османско владичество.
Поклонението се състоя пред паметника на ген.-лейтенант А. Е. Цимерман. Именно той предвожда Долнодунавския руски отряд, който окончателно освобождава Добрич през 1878 година. Бе припомнено, че градът е един от малкото, които четири пъти по време на османското робство са били освобождавани. В Паметника-костница признателното гражданство премества тленните останки на загиналите за свободата на Добрич 122-ма руски войници, при освобождението на града от 17 до 27 януари 1878 г.
Възстановчици в казашки и опълченски униформи от националното дружество "Традиция" отдадоха почести на загиналите за свободата на България.
От името на ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и Красимир Николов положиха венец на паметника на генерал-лейтенант Аполон Цимерман.

 

 

< Назад