31.07.2021

ГЕРБ-Бургас: Ремонтите на пътища в област Бургас трябва да се завършат, а не да се издават заповеди за спирането им

„Надявам се да се предприемат навременни действия, за да могат ключови ремонти на пътища в област Бургас да бъдат завършени. А фирмите, които са работили да получат заплащане за направените разходи, защото така е справедливо“. Това заяви от трибуната на НС Галя Желязкова. В рамките на парламентарния контрол днес тя заедно с народните представители от ГЕРБ-Бургас Жечо Станков и Деница Николова отправиха въпрос по актуална тема към регионалния министър в служебния кабинет Виолета Комитова. Бургаските депутати поискаха повече информация какво се случва след отмяната на заповедта за спиране на ремонтите дейности от АПИ в областта.

„Казвате, че цяла България е разкопана. Това е факт, защото в нашето правителство се работеше. Не съм имала случай, както и моите колеги, да не сме отишли на среща и да сме провели приемен ден и хората да не се интересуват от пътища и инфраструктура в тяхното населено място“, категорична бе Желязкова.

„Искаме да знаем означава ли отменената заповед, че ремонтите ще продължат, ще бъдат завършени и има осигурено финансиране за фирмите, част от коото са изпълнили на 100% дейностите си. В питането си обръщаме внимание на участъци като: Русокастро-Трояново, (Трояново-Айтос) – Винарско-Кръстина-Камено, (Средец-Меден Рудник) – Присад-Димчево-Маринка и др“, поясни Галя Желязкова.

От името на колегите си от ГЕРБ тя коментира, че област Бургас е най-голяма по територия в страната. „Внезапното спиране на превантивните ремонти при възложени вече и в ход на изпълнение дейности, а част от тези дейности са изпълнение на 100%, създава напрежение и застрашава живота и здравето на хората по тези пътища. Най-голяма е тревогата на жителите на областта, които ежедневно ползват въпросните пътища. Икономическото развитие на региона е в пряка зависимост от достъпната инфраструктура“, поясни народният представител.

По думите на ресорния министър след отмяната на заповедта се работи, но от трибуната на НС тя не съобщи конкретни срокове и параметри за текущите ремонти.

< Назад