30.10.2018

Георги Мараджиев: На местните избори ГЕРБ ще се цели в повече от 7 кметски места в Пловдивска област

Медия: Дарик радио

Спечелването на 7 и повече кметски места за ГЕРБ в област Пловдив на местните избори през 2019-та година са напълно възможни. Тази амбициозна прогноза направи в ефира на Дарик радио кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който от средата на септември е и областен координатор на ГЕРБ Пловдив.
По повод предстоящите избори за Европейски парламент Мараджиев обясни, че към момента все още не са ясни имената на кандидатите на ГЕРБ, които ще бъдат номинирани, но подчерта:
„Смятам, че Пловдив област и Пловдив град област са дали по 4 депутати в Народното събрание и затова е редно да има кандидати и от двете структури“.
От партията ще разчитат много на подкрепа не само от твърдите си симпатизанти, а и на такава от периферията, както и на младежката организация на ГЕРБ.
От заемането му на поста областен координатор на партията до сега той е посетил почти 10 от общините в Пловдивска област – Перущица, Съединение, Стамболийски, Садово, Кричим, Брезово, Куклен, Първомай и Хисаря.

Мараджиев коментира, че при срещите си с хората в малките населени места, те не се интересуват от напрежението и политическите скандали по върховете на властта.
„За тях е важно как живеят те самите, кметът какви средства отделя за тяхното селище, с какви пари разполага, защо няма една пейка или една градинка на центъра и как ще се справят с битовата престъпност“, разказа той.
И още нещо прави впечатление на Мараджиев при срещите му с жителите на малките населени места.
„Докато преди „асфалтът не ставаше за ядене“, сега хората се интересуват постоянно от това кога ще бъде ремонтирана тяхната улица или кога ще мине канализация през селището. През всичките тези години те са свикнали да живеят в сивота и безвремие и сега, когато виждат големите градове като Пловдив, София, Варна и Бургас как се развиват с бързи темпове, и на тях им се иска и те да видят и да „пипнат“ тези резултати“, коментира кметът на Стамболийски и припомни, че за три години в града, който той управлява, са се решили 30-годишни проблеми.
Той беше категоричен, че са нужни законодателни промени в насока финансиране на кметовете на малките селища, за да могат да се реализират най-спешните и важни инфраструктурни проблеми на малките населени места.
„Един от сериозните въпроси в тази връзка  е ако не цялата, поне една част от ДДС-то да остава за малките населени места. Друг голям проблем е, че хората живеят с мисълта, че кметът ръководи всяка една дейност на територията на общината - напр. полиция и ВиК, които всъщност са държавни,  а в контактите си с хората точно ние, кметовете, поемаме ударите“, каза още той.
Срещите си с жителите на Стамболийски в откритата приемна на центъра на града той определя като много интересен начин да му стане ясно какво точно мислят те за развитието на града.
„Всички „парещи“ теми достигат до мен точно там, защото хората в кабинетна обстановка се притесняват, а в приемната се отпускат“, споделя още Мараджиев.
Заради добри управленски политики и решения той подкрепя не само колегите си от ГЕРБ като кметовете на общините в Пловдивска област като Раковски, Родопи и Марица, а и управниците на Куклен и Кричим, които не са избрани от партията на Бойко Борисов.
„Защото да си кмет не е административен акт, то е вътре в теб. Или ставаш, или не ставаш“, категоричен е управникът на Стамболийски.

< Назад