02.10.2017

Генерал Попов: С около 100 лева се очаква да бъдат увеличени заплатите на военнослужещите в българската армия

Бюджетът за 2018 година предвижда да бъдат увеличени със 100 лева заплатите на военнослужещите в българската армия. Това каза в Карлово народният представител от ГЕРБ-Пловдив област и председател на Комисията по отбрана ген. Константин Попов. Той, заедно с представителите на общинската организация на ГЕРБ-Карлово, бяха официални гости на честването на 25-тата годишнина на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

„Това, което БСП обещаваше да направи за един мандат, ние от ГЕРБ го изпълнихме за по-малко от година. Военнослужещите са най-ценното нещо в Българската армия и ние държим на тях“, каза още генерал Попов. Той допълни, че  правителството на ГЕРБ, както и народните представители, са убедени, че заплатите на военнослужещие трябва да бъдат увеличени. По думите на генерал Попов последните промени в закона дават право на министъра на отбраната да определя заплатите.

„Ние ще подкрепим бюджета, който бъде преложен в Народното събрание. Отговорност на министъра е да предложи схема за увеличение на заплатите“, заяви още ген. Попов. Впечатляващият спектакъл "Искри" на Гвардейския състав бе кулминацията на празника на 61-ва Стрямска бригада .

 

 

< Назад