03.05.2018

Генерал Константин Попов откри в Народното събрание изложбата “Хиляди лица, една армия”

Председателят на Комисията по отбрана и народен представител от ГЕРБ-Пловдив област ген. Константин Попов откри в парламента изложбата “Хиляди лица, една армия”, която е посветена на навършването на 140 години от създаването на Българската армия. В церемонията по откриването участва и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

В изложбата са представени близо 30 портретни и художествени фотографии от събития, военни ритуали и церемонии. Експозицията е дело на фотографа на Министерството на отбраната Вяра Йовева.

На откриването присъстваха знаменосците и асистентите от представителните блокове за участие в парада за 6-ти май – Ден на Българската армия, народните представители от Комисията по отбрана, депутати от различни парламентарни групи, както и гости на Народното събрание.

“Българската армия, преди всичко това са хората. Хора с ценностна система, хора, посветили се да служат на държавата, хора, посветили се да служат на другите”, бяха думите на ген. Попов по време на откриването.

< Назад