15.11.2017

Ген. Константин Попов проведе официална среща с представители на финландската компания „Patria“

Председателят на комисията по отбрана в Народното събрание и депутат от ГЕРБ-Пловдив област ген. Константин Попов се срещна с представители на финландската компания „Patria“-  водещ доставчик на продукция и услуги за отбраната и сигурността. Делегацията бе водена от Мика Кари - президент на подразделението за производство на технологични системи за сухопътните компоненти на въоръжените сили. Срещата е продължение на състоялите се вече такива с представители на френскaта “Nexter Systems” и европейското подразделение  „General Dynamics European Land systems “ на САЩ.

На срещата бяха представени намеренията на компанията за участие в конкурса за изпълнение на проекта за модернизация на сухопътните войски на Българската армия след одобрението му от Парламента, като особено внимание беше отделено на  възможностите за технологичен трансфер за производство на бронираните машини в България и ефективната им поддръжка по време на целия жизнен цикъл.

Генерал Константин Попов изтъкна намеренията на правителството да осъществява синхронизирано изпълнение и на трите проекта за модернизация на Въоръжените ни сили – в авиацията, флота и сухопътните войски. Заедно с това обърна внимание, че от особено значение при избора на бронирана машина, която в най-голяма степен следва да отговаря на техническото задание, ще бъдат и предложенията за проекти за индустриално сътрудничество, осигуряващи пълноценно включване в производството и поддръжката на предприятия от отбранителна ни промишленост. Председателят на комисията по отбрана също така посочи важността на състезателния елемент и конкуренцията между водещите компании за постигане на желания резултат по критериите на заданието.

 

 

< Назад