01.03.2019

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев и Жени ГЕРБ-София с обща инициатива за Цариброд

Кампания „За Цариброд – послания от женски род“ бе стартирана на среща на Жени ГЕРБ-София с евродепутата от ГЕРБ/ЕНП и член на Председателството на Европейския парламент Андрей Ковачев, проведена на 28 февруари 2019.

„Инициативата на Жени ГЕРБ-София е в подкрепа на огромните усилия на д-р Андрей Ковачев, поставили начало на възстановяването на историческата справедливост по този въпрос“, каза областният ръководител на ЖГЕРБ-София Ирина Йорданова. „Инициативата ни е в продължение и на вече реализираната кампанията на ЖГЕРБ-София за събиране и изпращане на книги от български автори с автограф на нашите сънародници в Молдова“, допълни Йорданова.

На срещата на Андрей Ковачев с членове на дамската структура от двадесет и четирите райони в столицата, жени-лидери и представители на неправителствени организации, бяха обсъдени предизвикателствата пред ЕС, външнополитически теми като развитието по Брекзит и разширяването на ЕС в Западните Балкани, темата сигурност и миграция, както и темата за българските общности зад граница.

„Убеден съм, че ГЕРБ ще има най-много членове в Европейския парламент  от България, защото ние предлагаме по-добрата работа и по-добра визия за България и Европа“, каза пред ЖГЕРБ-София Андрей Ковачев. Той подкрепи кампанията на ЖГЕРБ-София „Да изчистим омразата с цвете“, насочена срещу езика на омразата и екстремизма, която ще се реализира на Осми март за четвърта поредна година.

 

< Назад