16.03.2019

Евродепутатът Ева Майдел посети община Две могили

„Европа е всеки един от нас, с неговия талант, въпреки че за някои изглежда като нещо много далечно. Искаме да покажем звънкостта на нашите хубави народни песни и красотата на нашите носии в Брюксел и навсякъде по света, каза евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел по време на срещата си с дамите от певческа група „Хризантеми“ в град Две могили при визитата си по обед. Тя отбеляза, че всяка година около Великден по нейна инициатива в столицата на Белгия се провежда мащабно събитие за представяне на българските традиции – голямо хоро. В него се включват различни състави от нашата страна и много сънародници, живеещи зад граница. По този начин се популяризира културното наследство на страната и се сплотява общността на българите в чужбина. В този контекст евродепутатът изтъкна ролята, която имат самодейни състави като певческата група за опазване на културното богатство в региона.

„Радвам се, че мога да се срещна с истински, позитивни и усмихнати хора като вас, за да споделим какво правим в Европейскиа парламент и това, което вие правите за България“, подчерта Майдел.

„Това са жените с най – чистите и хубави гласове в общината. Често посещават форуми в чужбина, като и през тази година им предстои изява. Няма тържество в общината, което да не огласят със звънките си гласове“, каза Светлана Ангелова.

Ева Майдел бе приветствана заедно с народните представители от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова по стар обичай и бе поднесена питка и сол, а след това се включи и в изпълнение на фолклорна песен.

Визитата завърши с още срещи с местни жители на пазара в град Две могили /Община Две могили/. Евродепутатът разговаря в местния офис на партията по актуални въпроси и с членове и симпатизанти на ГЕРБ, общински съветници от ГЕРБ и кметове на кметства.

 

 

 

< Назад