16.09.2018

Евродепутатът Ева Майдел и народният представител Пламен Нунев откриха нов екокът със спортни терени в с. Екзарх Йосиф

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев, председателят на Общински съвет – Русе и ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ чл. кор. проф. дтн инж. Христо Белоев, кметът на Община Борово Валентин Панайотов и кметът на село Екзарх Йосиф Илия Данев прерязаха лентата на нов екокът и спортни терени, изградени по проект с финансиране от МОСВ и ПУДООС. Това стана в присъствието на общински съветници, заместник – кмета на Община Борово Петър Петев и много местни жители.

 

„Очаквайте още много неща да се случат в село Екзарх Йосиф. Догодина ще бъде открит новият път от село Обретеник до центъра на село Екзарх Йосиф и началото на Горно Абланово“, заяви пред събралите се хора Валентин Панайотов и добави, че проектът се осъществява с финансиране от ЕС.

 

Ева Майдел акцентира върху добрата връзка на депутатите в Европейския парламент, народните представители и местната власт. По думите й това позволява на общините да се възползват от европейската солидарност. Специално внимание бе обърнато на доброволците, които получиха благодарности. „Пожелавам ви много слънчеви емоции на това място, споделени с най – любимите хора, с много заряд и много енергия, която да предаваме на бъдещото поколение“, каза тя.

 

Кметът Илия Данев благодари за съдействието на народния представител, кмета на Община Борово, фирмата – изпълнител и местната земеделска кооперация.

 

В новата придобивка на жителите на с. Екзарх Йосиф е монтирано осветление, видеонаблюдение, направени са игрища за футбол на малки вратички и волейбол с необходимите за зрителите пейки. Изграден е детски кът с необходимите уреди за игра. Извършено е и залесяване.

 

 

< Назад