28.11.2018

Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) се срещна с главния изпълнителен директор на IBM Джини Ромети

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел се срещна с главния изпълнителен директор на американския технологичен гигант IBM Джини Ромети на 27 ноември 2018г. в Брюксел.

„IBM e една от компаниите, които давам за пример с регулярния диалог, който провеждаме на европейско ниво. Това е третата среща с г-жа Ромети, която показва, че американските технологични компании все повече осъзнават важността да се съобразяват с европейското законодателство.  Редовните разговори с тези компании са ключови по две причини. Първо за нас е важно те да бъдат отговорни за изграждането на доверието в новите технологии като спазват правилата за защита на данните. Второ, ние трябва да създадем благоприятни условия за тези мултимилиардни фирми да инвестират инфраструктура и в обучения на граждани в Европа.“ Това заяви Ева Майдел след срещата, посветена на дигиталната конкурентоспособност.

Джини Ромети е главен изпълнителен директор на IBM от 2012г. Списание Форбс я определя за една от десетте най-влиятелни жени в света за 2018г. Под нейно ръководство компанията се превръща в световен лидер в предоставянето на облачните услуги, развитието на изкуствения интелект и киберсигурността.

< Назад