20.11.2019

Евродепутатът Ева Майдел беше домакин на дебат с министър-председателите на Гърция и Латвия

Българският евродепутат Ева Майдел беше домакин на дебат на тема „Три идеи за Европа“, в който участваха министър-председателите на Гърцяи Кириякос Мицотакис и Латвия Крисянис Каринс, както и зам.-председателят на Европейската инвестиционна банка Александър Стуб. Събитието се проведе на 20 ноември 2019 г. по време на Конгреса на Европейската народна партия в Загреб.

“Европейският съюз трябва да стане популярен сред гражданите без да е популистки. Това може да стане само ако се ангажираме с реални решения на проблеми, а не с вторачване в идеологически различия помежду ни и егоцентризъм на отделни политици.“ Това заяви Ева Майдел, която е координатор на Мрежата от млади депутати и евродепутати на ЕНП.

По време на дебата се очертаха конкретни инструменти и инициативи, по които европейските институции работят, за да се стимулира финансово бизнеса да прилага нови технологии, както и за дигитализиране на много от услугите от, за да се улеснят гражданите. Акцент се постави и на нуждата външната политика на ЕС да стане единна и решителна, за да е ефективна. Обсъдиха се също така и нови инициативи за по-активно гражданско участие във вземането на решения на европейско ниво.

< Назад